Mayer Hawthorne

(US)
neo & retro-soul

Klassinen Motown-estetiikka, Smokey Robinsonista ja Curtis Mayfieldistä muistuttava falsettilaulu ja moderni tuotantotyyli kohtaavat nuoren monilahjakkaan tulokkaan retro-soulissa.

Detroitin liepeillä Ann Arborissa kasvanut Andrew Mayer Cohen – taiteilijanimen jälkiosa tulee hänen kotikadustaan – on ylpeä vanhan kotikaupunkinsa rikkaasta mustan musiikin perinteestä, vaikka valkoinen poika onkin. Se kuuluukin voimallisesti hänen musiikissaan etenkin upeissa Motown-henkisissä melodioissa ja sydäntä riipivässä falsetti-laulussa, jotka ovat jo voittaneet puolelleen mm. britti-DJ Gilles Petersonin. Laulava multi-instrumentalisti/tuottaja on tehnyt toistaiseksi ainoan albuminsa A Strange Arrangementin pitkälti omin voimin, mutta lavalla hänellä on tukenaan The County -yhtyeensä.

Yllä mainittujen laulajien ohella Mayer Hawthorne pitää suurimpina vaikuttajinaan legendaarista laulutekotiimiä Holland-Dozier-Hollandia sekä Isaac Hayesia, Leroy Hutsonia ja Barry Whitea. Hänen ensi singlensä Just Ain’t Gonna Work Out ilmestyi vasta toissa vuonna ja albumi viime vuonna, mutta Hawthornen kappaleita on kuultu jo muutamissa tv-sarjoissa sekä Kanye Westin ja Spike Jonzen lyhytelokuvassa, We Were Once A Fairytale. Mayer tekee myös hip-hoppia nimellä Haircut.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Abrams Joseph
bass
Mayer Hawthorne
vocals
Joseph Quentin
Hammond organ
Mohr Christopher
guitar
Quincy McCrary
keyboards

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
21.00
LP45!