Manuel Hermia Quartet

(BEL)
modern jazz with Indian influence

Akustinen belgialaisnelikko tutkii modernin jazzin ja pohjoisintialaisten ragojen väliin jäävää, melko vähän tutkittua aluetta. Jotkut sävelmät pysyttelevät jazzin puolella, mutta intialaisvaikutteet ilmenevät useissa sävellyksissä ja myös yhtyeen tavassa improvisoida. ”Halusin lähestyä modaalista ja tonaalista musiikkia yhtenäisenä kokonaisuutena. Tämä johti tietynlaiseen nuotistoon, jota määräävät säännöt kunnioittavat molempia systeemejä. Käytämme tuloksesta nimeä rajazz”, Manuel Hermia kertoo.

Bändin liideri soittaa altto- ja sopraanosaksofonin lisäksi sekä länsimaisia että intialaisia huiluja. Hän on opiskellut Brysselin Kuninkaallisessa Konservatoriossa saksofonia ja jazz-harmoniaa, ja tehnyt musiikkia elokuviin ja dokumentteihin. Kvartetin ohessa hänellä on trio, jolta ilmestyi viime vuonna albumi Karmasutra. Afrikassa, Intiassa ja Kaukoidässä kiertäneen kvartetin tuorein levy on Rajazz (2006).

Hermia on levyttänyt myös kvintetillä, duona ja soolona, sekä työskennellyt mm. Fred Wesleyn, William Shellerin, Denise Bluen, Citizen Janen ja Tony Kabeyan kanssa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Gerstmans Samuel
bass
Hermia Manuel
piano
Venken Lieven
a.sax , soprano, flute
Vermeulen Erik
drums

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
21.00
Cafe Jazz
25.07.2010
14.00
Radio Nova Stage