Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet

(SWE)
soul jazz with psychedelic rock & folk influence

Weeping Willowsin laulaja Magnus Carlson toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja teki vahvasti jatsillisen levyn, jonka 60-lukuiset tulkinnat mm. Mose Allisonin, Mel Tormeen, Pentanglen, Zombiesin ja Doorsin huolella valituista kappaleista svengaavat samalla kertaa lämpimästi ja erittäin coolisti. Levyllä soittava The Moon Ray Quintet esittää niitä ja varmasti pari yllätysnumeroakin Otava Factoryn konsertissaan perjantaina 23.7.

Carlson poimi yhtyeen jäsenet ruotsalaisen jazzin kermasta. Puhaltajat Goran Kajfes ja Per ”Ruskträsk” Johansson, basisti Peter Forss ja mm. sähköpianoa, celesteä ja urkuja soittava Carl Bagge pelaavat yhteen myös omassa Oddjob-yhtyeessään, joten hienosäätö on hoidettu. Rumpali Lars Skoglund puolestaan vaikuttaa Lykke Lin ja Laakson rytmikkona.

Palavana Suomen ystävänä tunnettua Carlsonia ei paljon tarvinne esitellä, sillä Weeping Willows soittaa aina tällä puolen lahtea täysille saleille. Hänen ja Moon Rayn käsittelyssä 60-luvun jazz, rock ja folk sulautuvat yhdeksi groove-pitoiseksi soinniksi, jossa kuitenkin kuuluu myös tämä päivä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Bagge Calle
Carlson Magnus
Johansson Per
Persson Mathias
Skoglund Lars

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
23.07.2010
21.00
Otava Factory