José James and Jef Neve - For All We Know

(US)
jazz standards

”Tässä levyssä on kyse nimenomaan hetken vangitsemisesta”, sanoo nuori lontoolaistunut amerikkalaislaulaja José James uudesta duo-levystään For All We Know, jolla hän tulkitsee vanhoja jazz-standardeja belgialaispianisti Jef Neven kanssa. Ylellisen avara ja kiireetön levy tehtiin spontaanissa maratonsessiossa sen jälkeen kun Neve sattumalta päätyi tuuraamaan Jamesin pianistia. ”Tuntui siltä kuin olisimme aina soittaneet yhdessä”, José toteaa.

José James, jonka täyteläinen baritoni jatkaa Jon Lucienin ja Gil Scott-Heronin linjaa, nousi kansainväliseen maineeseen kahdella Gilles Petersonin Brownswood-merkille tehdyllä albumilla (The Dreamer, Blackmagic). Vaikka levyillä aistii soulin ja hip-hopin vaikutusta, ennen muuta ne ovat ajatonta jazzia. Haluttuna yhteistyökumppanina José on työskennellyt jo mm. Basement Jaxxin, Nicola Conten, Jazzanovan ja Toshio Matsuuran kanssa.

Neve on Belgian kolmikymppinen pianistisensaatio, jonka oman jazz-trion esiintymiset ja kolme albumia (Blue Saga, It’s Gone, Nobody is Illegal) ovat saaneet sekä kriitikot että yleisön ekstaasiin. ”Hänen konserttinsa ovat lähes uskonnollisia kokemuksia, jotka mykistävät yleisön silkalla soiton mielikuvituksellisuudella ja voimalla”, suitsutti taannoin The Observer.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
James José
vocals
Neve Jef
piano

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
21.00
Otava Factory