John Fogerty

(US)
roots rock, blues, country

Jos jostain artistista voi sanoa, ettei hän esittelyjä kaipaa, niin John Fogertystä. Creedence Clearwater Revivalin kautta hänen lauluistaan on tullut eräänlaista globaalia kansanmusiikkia. Niiden juurevasti sielukkaat melodiat ja konstailematon rokkaus puhuttelevat ihmisiä kaikissa maanosissa. Osasyyllinen on tietysti se ainutlaatuisen energinen ääni, joka on yhtaikaa äreä, kireä, sähäkkä ja riemukas. Sille vaan ei voi sanoa ei.

Creedence Clearwater Revival syntyi virallisesti 1967, mutta toimi The Golliwogs -nimellä jo sitä ennen useita vuosia. Menestystä alkoi kuitenkin tulla vasta CCR:nä – ja sitä tulikin runsaasti. Viiden elinvuotensa aikana bändi, jonka roots rock erottui muiden San Francisco -bändien psykedeliasta, teki seitsemän albumia ja lukuisia sittemmin klassikoiksi muodostuneita hittejä, kuten Born On The Bayou, Proud Mary, Hey Tonight, Up Around The Bend ja Have You Ever Seen The Rain.

CCR:n hajottua Fogerty teki ensin country-levyn nimellä Blue Ridge Rangers, mutta on sen jälkeen julkaissut yhdeksän soololevyä, jotka jatkavat CCR:n luomalla linjalla. Soolouran hiteistä muistetaan ainakin Rocking All Over The World, Old Man Down The Road, Centerfield ja Amerikan hyökkäystä Irakiin kritisoinut Déjà Vu (All Over Again).

Nyt 65-vuotias John Fogerty keikkailee edelleen paljon ja on erittäin intensiivinen live-esiintyjä. CCR kutsuttiin R&R Hall of Fameen 1993 ja Fogerty Songwriters vuonna 2005.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Aronoff Kenneth
drums
Fogerty John
guitar, vocals
Intveld James
guitar
Mowery Jason
violin
Perrin Hunter
guitar
Santos David
bass
Webb Michael
keyboards

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
23.07.2010
15.00
Kirjurinluoto Arena