Jo´ Buddy & Down Home King III

(FIN)
downhome blues with soul, country & R&R influence

Ei enempää eikä vähempää kuin yksi tämän päivän hienoimmista blues-akteista koko maailmassa. Tamperelaiskaksikko ei ole poiminut puuvillaa, mutta sen täydellisen rento boogie-rullaus ja ajoittain käärmemäinen funky New Orleans/delta-vaikutteinen sointi ovat rouheassa maanläheisyydessään suvereenia rytmiikkaa.

Toista uraa rap-artistina luova Tyko ”Downhome King III” Haapala saa rokkaavamman backbeatin ja funkymmän secondlinen svengaamaan käsittämättömän vaivattomasti. Jussi ”Jo’ Buddy” Raulamo seikkailee kitarallaan sliden kanssa ja ilman Mississippin ja Louisianan hoodoosta kantrahtavan twangin kautta joskus hyvinkin kosmiseen psykedeliaan. Koukku on siinä, että kerrostumien yhdistelmät yllättävät ja Jo’ Buddyn laulu on sielukkuudessaan kansainvälistä tasoa.

Ei ihme, että herrojen levyt, Everything’s Gonna Be Allright ja Grits & Rattles ovat saaneet huimaa suitsutusta alan lehdissä kaikilla mantereilla. Faneiksi ovat tunnustautuneet mm. Keith Richards, Wilco Johnson, Kim Wilson ja Roy Gaines.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Down Home King III
drums
Jo' Buddy
guitar

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
21.07.2010
18.00
Apollo Stage