Jean-Luc Cappozzo & Eric Brochard

(FRA)
improvisation, avant-garde, free jazz

Kaksi Ranskan parhaisiin lukeutuvaa improvisoijaa luottaa vaistoihinsa ja laajaan kokemukseensa päästäkseen tavanomaisen tuolle puolen ja hämärille välialueille, missä vakava kohtaa naurettavan, rauhoittava uhkaavan, abstrakti selkeän ja hauska surullisen. Trumpetin ja kontrabasson avulla tämä duo luo aivan oman maailmansa.

Ranskan Belfortissa 1954 syntynyt Jean-Luc Cappozzo aloitti trumpetistina paikallisessa orkesterissa soittaen jazzia, klassista ja perinteistä kansanmusiikkia. Tapaaminen Dizzy Gillespien kanssa 1984 muodostui Cappozzon elämän käännekohdaksi. Hän päätyi viralliseksi jazzin Professoriksi ja opettamaan improvisaatiota Lyonin Musiikkikoulussa. Cappozzo on tehnyt yhden soololevyn, Joy Spirit, sekä useita duo- ja isompien kokoonpanojen levyjä, mm. Globe Unityn, Triumin, Apollon, Pentaclen ja Louis Sclavis 5tetin kanssa.

Eric Brochard (synt. 1968) valmistui Poitiers-konservatoriosta 1997 ja on soittanut ja levyttänyt modernia klassista, jazzia, etnoa sekä sirkus- ja teatterimusiikkia, mutta miehen sydäntä lähinnä on improvisaatio. Brochard on työskennellyt mm. Marc Baronin, Fred Blondyn, Hasse Poulsenin, Edward Perraudin, Sylvain Kassapin ja Tim Bernen kanssa.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Brochard Eric
bass
Cappozzo Jean-Luc
trp

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
22.07.2010
21.00
Ultra Music Nights