Ibrahim Electric

(DK)
world jazz

Kitaran, hammondin ja rumpujen villi ja vapaa tanskalaistroikka ei rajoista piittaa, vaan ylittelee niitä räväkästi eri tyylejä yhdistellen. Jazz on yhteinen pohja, josta loikitaan funkiin, afrobeatiin, surfiin, Balkanille tai mihin suuntaan milloinkin. Onneksi kolmikon taidot ovat sitä luokkaa, että moinen riekkuminen toimii musiikillisesti. Omien sävellysten sekaan eksyy toisinaan covereita mm. Hendrixiltä tai Eddie Harrisilta.

Ibrahim Electricissa soittaa kitaraa Niklas Knudsen, hammond B-3:sta Jeppe Tuxen ja rumpuja soittimensa kansainvälisiin huippuihin lukeutuva Stefan Pasborg, jolla on bändejä enemmän kuin lääkäri määrää: Delirium, Toxicum, Ictus, Rød Planet, Fra De Varme Lande, Ducret-Pasborg Duo ja Megaphone. Stefan kuului myös Tomasz Stankon New Balladyna -kvartettiin.

Ibrahim Electricin katalookiin kuuluu toistaiseksi viisi albumia, joista kaksi tehtiin amerikkalaispasunisti Ray Andersonin kanssa. Uusin energiapommi on nimeltään Brothers of Utopia. Innoittajikseen kolmikko mainitsee mm. Fela Kutin, Booker T & the MG’sin, Wishva Mohan Bhatin ja Tony Williams Lifetimen.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Knudsen Niclas
Pasborg Stefan
Tuxen Jeppe

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
23.07.2010
21.00
Otava Factory
22.07.2010
21.00
Klubi-Klubben Garden