Huntsville

(NOR)

ambient jazz, avant-folk with Indian influence

Matkailu avartaa ja siksi Huntsville sukkuloi kotimaastaan Norjasta Intiaan, Amerikkaan, Brittein saarille ja vähän muuallekin ideoita metsästämään. Lopputuloksena on täysin omanlaistaan 2000-luvun musiikkia, jota on nimitetty yoga countryksi ja abstraktiksi drone-americanaksi. Tyhjentävästi ne eivät kuitenkaan bändiä kuvaa. Kuvitelkaa vanha kunnon akustinen Oregon kohtaamassa Brian Enon ambient-maisemat Intiassa, niin olette lähellä tätä hyvin hypnoottista todellisuutta.

Huntsville on toistaiseksi tehnyt kaksi albumia: For The Middle Class ja Eco, Arches & Eras-tuplan, jolla vierailevat Sidsel Endresen, Nels Kline ja Glen Kotcha. Levyt hyödyntävät maksimaalisesti kolmen soittajansa multi-instrumentaalisuutta. Kauniin lyyrisistä akustisista hetkistä, intensiivisesti pitkäjännitteiseen cybernetiikkaan yltävä drone-pitoinen sointi punotaan mm. banjolla, kitaralla, pedal-steelillä, syntikoilla, tabla-koneella sekä shruti- ja sarangi-boxeilla.

Kokoonpanoon kuuluu lavalla nähtävien Ivar Grydelandin, Tonny Kluftenin ja Ingar Zachin ohella Äänivelhona tunnettu miksaaja.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Grydeland Ivar
guitar,banjo
Kluften Tonny
bass, rhythm machine and bass pedal
Zach Ingar
tabla machine, sruti box, drone com

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
21.00
Ultra Music Nights