Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet

(FIN)

Finnish-Swedish folk songs with jazz influence

Harvinainen tilaisuus kuulla kahta upeaa artistia yhdessä. Emma Salokoski laulaa viime aikoina hyvin harvoin keikkailleen Ilmiliekin kanssa ruotsalaisia ja suomenruotsalaisia kansanlauluja – samoja lauluja, joita Emman oma mummu lauloi hänelle ja joita Emma nyt laulaa omalle lapselleen. Ohjelmisto koostuu viimevuotisen Vi sålde våra hemman -albumin materiaalista. Elävää juurihoitoa ja perinteensiirtoa kauneimmillaan!

Soul-bändi Quintessencessä sekä sen jamijatkumossa Q-Continuumissa ja Sibelius-Akatemiassa koulittu Salokoski on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin hienoilla soololevyillään (Kaksi mannerta, Veden alla) ja sinne menevät nämäkin sydäntä riipivät laulut menneen maailman kovemmasta todellisuudesta.

Ilmiliekki puolestaan ei ole vain Suomen vaan koko maailman kärkikaartia modernisti ajattoman jazzin saralla. Vuonna 2001 perustetun nelikon albumit (March of The Alpha Males, Take It With Me) otettiin ihastuksella vastaan kansainvälisissä jazz-piireissä, eikä ihme. Niiden hienovaraista musiikkia luulisi kiireettömässä kypsyydessään paljon vanhempien soittajien tekemäksi.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Louhivuori Olavi
drums
Lötjönen Antti
bass
Pohjola Verneri
trp
Prättälä Tuomo
piano
Salokoski Emma
vocals

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
22.00
Porin Teatteri