Cyril Neville

(US)
funk, soul, blues, rap

”Me uskomme perheeseen, funkiin, souliin, rakkauteen ja rauhaan!”. Siinä Cyril Nevillen 13 Tribe -yhtyeen motto. New Orleansin maineikkaimman veljessarjan nuorimmaisen oma bändi tekee musiikkia, jossa New Orleansin ainutlaatuisen rikas perinne, mustan musiikin modernimmat tuulet ja pelottomasti kantaa ottavat tekstit muodostavat spirituaalisen kolmiyhteyden.

Nyt kuusikymppinen Cyril Neville alkoi laulaa ja soittaa ammattilaisesti vanhimman veljensä Artin Neville Soundsissa 19-vuotiaana vuonna 1967. Pian hän ja kultakurkkuinen lihaskimppuveli Aaron Neville perustivat Soul Machinen. Toisinaan he lauloivat taustoja Artin uudelle bändille The Metersille, joka oli liioittelematta yksi kaikkien aikojen funkyimmistä yhtyeistä. Kuten arvata saattaa, ennen pitkää Cyril liittyi Metersiin vakituisesti perkussionisti/laulajaksi ja Metersin hajottua siitä jatkaneeseen Neville Brothersiin.

Ohessa Cyril on johtanut omia bändejään Uptown All Starsia, Endangered Speciesiä ja 13 Tribea. Levyjä on tullut kaikilta kokoonpanoilta. 13 Triben Healing Dance ilmestyi 2007 ja Cyrilin soololevy Brand New Blues vuonna 2009. Cyriliä on kuultu myös mm. Dr. Johnin, Bob Dylanin, Willie Nelsonin ja Robbie Robertsonin levyillä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Caesar Norman
keyboards
Caesar Ricky
drums
Graves James
guitar
Neville Cyril
vocals
Neville Gaynielle
vocals
Neville Omari
percussion
Yanes Manuel
bass

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
22.07.2010
21.00
Otava Factory