Caravaggio

(FRA)

industrial jazz, electronic avant-rock

Industrial-estetiikkaa ei ole totuttu yhdistämään jazziin, mutta tämä totunnaisen ulkopuolella ajatteleva kvartetti tekee tuon aluevaltauksen onnistuneesti. Koukku on siinä, ettei varsin elektronisen kuuloista musiikkia luoda koneilla. Toki sekvenssereitä ja efektilaitteita käytetään, mutta pääsääntöisesti mystisen voimakastunnelmaiset äänimaisemat ja groovet soitetaan livenä elektronisesti manipuloiduilla koskettimilla, sähköviululla ja rytmisektiolla, jonka varusteisiin kuuluvat myös akustinen basso ja normaali rumpusetti.

Yhden studio- ja yhden live-albumin tehneen yhtyeen perustivat kosketinsoittaja Samuel Sighicelli ja sähköviulisti Benjamin de la Fuente. Molemmat ovat opiskelleet sävellystä, improvisaatiota ja elektro-akustiikkaa Pariisin Conservatoire National Superieurissa Gerard Griseyn johdolla. Kummaltakin on tilattu useita sävellyksiä, joita ovat esittäneet mm. Arditti String Quartet, Les Percussions de Strasbourg ja Ictus.

Tempoa leipoo kaksi Ranskan huippumiestä, joiden liki telepaattinen yhteys on hioutunut kitaristi Marc Ducret’n bändissä. Eric Echampard muistetaan myös duosta hanurivelho Kimmo Pohjosen kanssa ja basisti Bruno Chevillon mm. kitaragerilla Elliot Sharpin yhtyeestä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Chevillon Bruno
bass
de la Fuente Benjamin
violin
Echampard Eric
drums
Sighicelli Samuel
organ

Esiintymiset vuonna 2010

Päivä
Aika
Paikka
24.07.2010
21.00
Ultra Music Nights