Timo Kiiskinen - Chet

(FIN)
cool jazz

Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö alkuvuodesta ilmestynyt Timo Kiiskisen Chet Baker -tribuutti olisi yksi vuoden levyistä. Nyt Timo ja levylläkin soittavat huippumuusikot johdattavat meidät livenä edesmenneen trumpetisti/laulajan ja hipster-ikonin viileästi intiimiin maailmaan.

Kiiskinen on Suomen johtavia lauluntekijöitä ja levyttää harvakseltaan itsekin. Tähän asti mies on operoinut kantrin, rockin, bluesin ja folkin paaluttamalla alueella hienoin tuloksin, kuten veret seisauttava Omalla maalla -albumi (2007) todistaa. Chetillä hän kuitenkin astuu aivan uudelle alueelle urbaanin cool jazziin. Timo on kääntänyt Bakerin ja myös Billie Holidayn laulamia jazz-standardeja, kuten You Don’t Know What Love Is ja It Could Happen To You, poikkeuksellisen suoraan kuolemattomien sävelmien ytimeen pureutuen ja laulaa ne Bakerin innoittamassa intiimin minimalistisessa, mutta intensiivisessä hengessä.

Harvoin tribuuttilevyt yltävät innoittajansa tasolle tunnelmassaan tai taiteellisessa ilmaisussaan. Nyt niin kävi. Kiiskinen kumppaneineen (mm. Ilmiliekin Verneri Pohjola, Seppo Kantonen, Tuomo Dahlblom) asettaa jazz- standardien esittämiselle uudet standardit.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Antti Lötjönen
bass
Joonas Riippa
drs
Timo Kiiskinen
voc
Tuomo Dahlblom
gtr
Tuomo Prättälä
pno
Verneri Pohjola
trp

Esiintymiset vuonna 2009

Päivä
Aika
Paikka
18.07.2009
14.00
Kirjurinluoto Arena