Richard Galliano Quartet feat. Richard Bona, Gonzalo Rubalcaba & Clarence Penn

(FRA/CAM/CUBA /US)
jazz with classical, Latin & African influence

Jazz-haitarin huippu ja ranskalainen tunnelmataikuri tuo Poriin superbändin, jossa nähdään kameruninlainen bassovirtuoosi Richard Bona, kuubalaispianisti Gonzalo Rubalcaba ja amerikkalaisrumpali Clarence Penn.

Italialaissyntyinen Galliano aloitti isänsä opissa, kävi konservatorion loistavin arvosanoin ja soitti menestyksellä kilpailuissa kaikkea Tshaikovskista Gershwiniin. Ranskalaisten sydämiin hän syöpyi säestäessään 70-luvulla Charles Aznavourin, Juliette Grecon ja Allain Leprestin chansoneja. 80-luku sisälsi kiertueita Chet Bakerin, Joe Zawinulin ja Ron Carterin kanssa. Sittemmin hän on painottanut omia yhtyeitään ja tehnyt niiden kanssa usein, uusimpana viime vuoden Love Dayn.

Gonzalo Rubalcaba, pätevä rumpalikin, ammentaa erityisesti afro-kuubalaisperinteestä, mutta tuntee myös Thelonius Monkin, Bud Powellin ja Oscar Petersonin salat. Chick Corean, Michael Breckerin ja Charlie Hadenin kanssa soittanut pianisti on tehnyt omilla bändeillään yli 20 albumia.

Newyorkilaistunut multi-instrumentalisti, laulaja, lauluntekijä Richard Bona herätti jo lapsena kotikylässään huomiota musikaalisuudellaan. Mopon tankista ja jarruvaijereista kyhätystä kitarasta hän on edennyt mm. Salif Keitan, Paul Simonin ja Steps Aheadin basistiksi. Viimemainitussa soitti myös herkän sensuellista otteestaan tunnettu detroitilainen Clarence Penn, joka on jakanut tahtia Roberta Flackille ja Dizzy Gillespiellekin.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Clarence Penn
drums
Gonzalo Rubalcaba
piano
Richard Bona
bass
Richard Galliano
accordion

Esiintymiset vuonna 2009

Päivä
Aika
Paikka
16.07.2009
15.00
Kirjurinluoto Arena