Raphael Saadiq

(US)
soul, funk, R&B with pop influence

43-vuotias laulaja, lauluntekijä, tuottaja ja näyttelijä on ollut monessa mukana, mutta ura kohoaa uusiin ulottuvuuksiin uudella The Way I See It -albumilla. Jos soulin/R&B:n juurten taju onkin aina leimannut Raphael Saadiqin tekemisiä, niin nyt hän jatkaa entistä enemmän Smokey Robinsonin, Marvin Gayen, Curtis Mayfieldin ja Stevie Wonderin linjaa loisteliaan melodisilla ja avarilla lauluillaan.

Kalifornian Oaklandissa syntynyt ja kasvanut Charlie Ray Wiggins on laulanut ja soittanut bassoa lapsesta asti; 70- ja 80-luvuilla kirkossa, 90-luvulla kokoonpanossa Tony! Toni! Toné!, jossa oli mukana myös veli Dwayne Wiggins ja serkku Tomothy Christian. Tällöin Wigginsistä tuli Raphael Saadiq.

Listoille nousseita sooloalbumeja Saadiqille on kertynyt nykyistä ennen kolme: Instant Vintage (2002), jota tekijä kuvaa ”gospedeliciksi”, All Hits At The House of Blues (2003) ja Ray Ray (2004). Omia levymerkkejäkin on kaksi: Pookie Entertainment ja Velma. T!T!T! teki neljä albumia ja Lucy Pearl (En Voguen Dawn Robinsonin ja A Tribe Called Questin Ali Shaheed Muhammadin kanssa) yhden. Saadiq on tuottanut mm. D’Angeloa ja Joss Stonea. Muista työkavereista mainittakoon Mary J. Blige, Snoop Dogg, Isley Brothers, Kelis ja Stevie Wonder.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
BJ Kemp
backing vocals
Calvin Turner
bass
Charles Jones
keys
Lemar Carter
drums
Raphael Saadiq
vocals
Rob Bacon
guitar

Esiintymiset vuonna 2009

Päivä
Aika
Paikka
17.07.2009
20.00
LP 44!
16.07.2009
15.00
Kirjurinluoto Arena