Önder Focan & Jaxsix

Önder Focan
(TURKEY)
mainstream & modern jazz with Turkish overtones

Turkin merkittävin jazz-kitaristi ja monivuotinen Porin-kävijä. 1955 syntynyt Focan aloitti soittamisen 15-vuotiaana ja innostui jazzista viisi vuotta myöhemmin. Hän on esiintynyt vuodesta 1985 sekä kotimaassaan että ulkomailla. Debyyttialbumi Jazz Guitar julkaistiin 1994 minidiskinä. Samana vuonna ilmestyi miehen ensimmäinen CD, Önder Focan Groupin Erken.

MIDEMin kitaraillassa 1997 hän soitti mm. Terje Rypdalin, Seppo Tynin, Ximo Tebarin ja Jan Ackermannin kanssa. Seuraavana vuonna syntyi rumpali Billy Stewartin ja urkuri Sam Yahelin kanssa Beneath The Stars -albumi Blue Notelle. Focan on toistaiseksi ainoa turkkilainen Blue Note -artisti.

Johtajan ominaisuudessa Önder on tehnyt yhdeksän albumia, joista mainittakoon duo-työ Reminisce (2003, Blue Note) basisti David Friesenin kanssa, sekä suomalaisten ja turkkilaisten muusikoiden kanssa tehty Standard A la Turc (2001, Blue Note).

Jaxsix
(FIN)
modern jazz, be-bop

Porin Jazzin perustajajäsenten sekstetti on toiminut yhtä kauan kuin festivaalikin ja on edelleen kovassa lyönnissä. Cannonball Adderleyn ja Horace Silverin kaltaisten jazz-ikonien materiaalia suosiva bändi kutsuu usein Charles Minguksen entisen trumpetistin Ted Cursonin erikoisvieraakseen.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Harri Lehti
drums
Ilkka Karumo
alto saxophone
Ipek Dinc
vocals
Ismo Rinne
trumpet
Jyrki Kangas
bass
Kari Sarpila
tenor saxophone
Mika Mylläri
trumpet
Pekka Horneri
piano
Önder Focan
guitar

Esiintymiset vuonna 2009

Päivä
Aika
Paikka
13.07.2009
21.00
Cafe Jazz