Harvie S Group

(US)
afro-cuban jazz with funk & ethnic influences

Jazzia ja afro-kuubalaisia rytmejä on risteytetty monesti, mutta Kuubassa jälkimmäisiin vihitty, Porissa jami-isäntänä toimiva amerikkalaisbasisti tekee sen persoonallisesti synteesin kliseet välttäen. Soppaa maustetaan funkilla, brasilialaisrytmeillä ja muillakin maailmanmusiikeilla.

Sukunimensä jatkuvaan väärinkirjoittamiseen kyllästynyt Harvie S(wartz) tunnetaan tuotteliaana ja arvostettuna säveltäjänä. Hänen sävelmiään on levytetty muiden toimesta yli 80 kappaletta. Mr. S toimi 70-luvulla ECM:lle ja Enjalle levyttäneessä Double Image Bandissa sekä pianisti Steve Kuhnin ja tenoristi Stan Getzin yhtyeissä. 80-luvun alusta mies on tehnyt 8 omaa levyä, joista viimeisimpiä (Texas Rhumba ja Funky Cha) on arvosteluissa yksimielisesti kehuttu pitkästä aikaa tuoreimmiksi jazzin ja kuubalaisrytmien liitoiksi. Harvien krediitit puhuvat hänen puolestaan.

Basistin lukemattomista nimekkäistä soittokavereista mainittakoon Chet Baker, Gil Evans, Arturo O’Farrill, Lee Konitz, Paquito D’Rivera ja Ray Barretto. Kokemusta on testattu useammalla sadalla(!) albumilla, mm. James Brownin, Chick Corean ja Latin Soul Brothersin levyillä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Harvie S
bass
Tomi Salesvuo
drums
Zhenia Gimer
piano

Esiintymiset vuonna 2009

Päivä
Aika
Paikka
14.07.2009
21.00
Cafe Jazz