Duffy

(UK)
soul, pop, R&B

Raikkaalla debyyttialbumillaan koko maailman hurmannut walesilaislaulajatar Duffy on todellista sielua henkivä yhdistelmä Petula Clarkin ja Dusty Springfieldin kaltaisten brittilaulajattarien 60-lukuista soul-poppia ja Ann Peeblesin ja Irma Thomasin blues-pitoista syvää soulia.

Harvoin artistin ensimmäinen albumi on tehnyt niin selvää jälkeä kuin Duffyn Rockferry, josta Suomen radioasemat ovat kummallisesti keskittyneet vain muuta materiaalia modernimpaan ja tiukkatempoisempaan kakkossingleen Mercy, vaikka levyltä ei tyhjänpäiväisiä täyteraitoja löydä. Rockferry-albumi on ollut myyntimenestys ja saanut Grammy- sekä Brit Awards –palkintoja. Se on myynyt Suomessakin lähes 35 000 kappaletta eli yli platinalevyn rajan. Albumista on ilmestynyt myös Deluxe Edition -tuplalevy, jolla on 7 uutta kappaletta.

Entisen Suede-kitaristi Richard Butlerin, multi-instrumentalisti Steve Bookerin sekä Jimmy Hogarth/Eg White -tiimin 60-lukuisen ilmavasti ja maanläheisesti tuottaman – ja yhdessä Duffyn kanssa kirjoittaman – levyn helmiin lukeutuvat myös Rockferry, Stepping Stone, Distant Dreamer ja niukkaeleisen tummalla alakulolla pakahduttava Hanging On Too Long.

Vasta 25-vuotias laulajatar Aimee Ann Duffy, joka kasvoi Pohjois-Walesin Nefynissä muinaista kymriä puhuen ja levyttikin walesiksi, on Amy Winehousen tavoin merkki siitä, että vesittämätön ja prosessoimaton vanhan liiton soul koskettaa taas ihmisiä syvältä.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Benjamin Epstein
bass
Duffy
vocals
Jonathan Green
guitar
Karl Edwards
percussion
Olawatobi Oyerinde
guitars
Sean Barry
keyboards
Thomas Meadows
drums

Esiintymiset vuonna 2009

Päivä
Aika
Paikka
16.07.2009
15.00
Kirjurinluoto Arena