Antti Sarpila

(FIN)
classic jazz, dixieland, swing

Klarinetisti/saksofonisti Antti Sarpilan (43) omistautuminen dixielandille, swingille ja 50/60-lukujen klassiselle jazzille on huomattu kansainvälisesti. Hän esiintyy säännöllisesti ulkomailla ja kotimaassa.

Harrastelijafonisti-isänsä rohkaisemana Sarpila aloitti soittamisen varhain, usein matkustaen USA:an taitojaan hiomaan. 1980 Pori Jazzissa hän tapasi uransa avainhahmon: legendaarisen New Orleans -puhaltaja Sidney Bechet’n oppilaan Bob Wilberin, jonka kanssa hän on soitellut täällä ja USA:ssa.

Tulokset dokumentoitiin Moments Like These -albumille 1993. Esimerkiksi Zoot Simmsin, Wynton Marsalisin ja Phil Woodsin kanssa soittanut Antti johtaa swing-bändiä ja classic jazz-orkesteria, ja esiintyy useiden sinfoniaorkestereiden sekä bigbändien kanssa. Pori Big Band Plays Antti Sarpila esittelee hänen sävellyksiään. 1997 Yrjö-palkinnon saajan yli 20 albumista mainittakoon eri yhtyeiden kanssa toteutettu Portraits of Jazz, vibrafonisti Severi Pyysalon ja jousikvartetin kera tehty New Moods – New Sounds (Blue Note 2001) sekä uusimpana laulaja Johanna Iivanaisen kanssa äänitetty Gospels & Spirituals.

Kokoonpano

Nimi
Instrumentti
Antti Sarpila
clarinet, saxophone
Keith Hall
drums
Marian Petrescu
piano
Mihai Petrescu
bass

Esiintymiset vuonna 2008

Päivä
Aika
Paikka
16.07.2008
21.00
Klubi-Klubben Garden
18.07.2008
12.00
Radio Nova Stage