2004*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2004_aliciakeys.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2004.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2004

Pori Jazz 2004 oli tähtiä täynnä. Festivaalilla myytiin kaikkiaan noin 70 000 lippua, mikä takasi voitollisen tapahtuman. Lisäksi ilmaiskonserteissa kävi noin 74 000 kuulijaa.

Kirjurinluoto täyttyi äärimmilleen kaksi kertaa; 18. ja 24. heinäkuuta. Se aiheutti keskustelua Kirjurinluodon konserttipuistossa sijaitsevan Pori Delta Arenan käyttöönotosta.

Festivaalilla kuultiin yhteensä 110 konserttia, joissa esiintyi 122 yhtyettä ja kokoonpanoa, joista kotimaisia oli 47. Kaikkiaan festivaalilla soitto soi yli 230 tuntia, 16 konserttipaikassa.

Festivaalin sisällä järjestettiin kolme pienempää teemaa; Ultra Music, Urkujazz ja Django-tapahtumat, jotka saavuttivat yleisön suosion. Näitä täydensivät mm. bebop-jamit Cafe Jazzissa sekä uudelleen festivaalin konserttipaikaksi otettu Keski-Porin kirkko.

Vuoden taiteilijaksi valittiin helsinkiläinen trumpetisti Verneri Pohjola (26), joka tunnetaan parhaiten perustamastaan ja vetämästään Ilmiliekki Quartetista. Hän soittaa myös Quintessence-yhtyeessä. Pohjola on ennakkoluuloton trumpetisti, jolla on hienostuneen lyyrinen ja romanttinen trumpettisoundi.

Pori Jazz 2004 juliste oli espanjalaisen taiteilija/valokuvaaja Pablo Aragenuin suunnittelema piirros, jossa näkyy käsi ja pianon klaviatuuri. Pablo Aragenui on erikoistunut jazzaiheiseen valokuvaukseen ja hän on suunnitellut mm. Pori Jazzin espanjalaisen yhteistyöfestivaalin Vitoria Jazzin julisteita ja grafiikkaa.

© Copyright Pori Jazz