2010*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2010_Eric_Brochard.jpg [1] => ./images/2010_James_Neve.jpg [2] => ./images/2010_Jazzkatu.jpg [3] => ./images/2010_Melody_Gardot.jpg [4] => ./images/2010_TedCurson.jpg [5] => ./images/2010_gil_scott_heron.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2010.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2010

Rocklegenda John Fogerty Pori Jazziin, Daniel Lanois'n keikka peruuntunut (11.6.2010)

Yhdysvaltalainen kitaristi, laulaja ja lauluntekijä John Fogerty konsertoi Pori Jazzissa perjantaina 23. heinäkuuta. John Fogerty nousi kansainväliseen maineeseen jo 1960-70 lukujen vaihteessa toimiessaan kalifornialaisen Creedence Clearwater Revival (CCR) yhtyeen johtohahmona. Fogertyn terävästä sävelkynästä syntyivät muun muassa rock-klassikot "Travelin’ Band", "Proud Mary", "Bad Moon Rising" ja "Who’ll Stop The Rain".

John Fogertyn mittava tuotanto on amerikkalaista juurimusiikkia, jossa on aineksia rockista, bluesista, countrysta ja soulista. Hänen tunnistettava, voimakas ja persoonallinen lauluäänensä on lähellä mustaa musiikkia ja on ollut esikuvana monille laulajille.

Fogertyn ja CCR:n albumeja on myyty maailmanlaajuisesti noin 100 miljoonaa kappaletta. Forgertya on muistettu Grammy-palkinnoilla, ja CCR on aateloitu Rock’n Roll Hall Of Fameen.

Muusikko ja tuottaja Daniel Lanois’n keikka Kirjurinluoto Arenalla sunnuntaina 25. heinäkuuta peruuntuu. Lanois on joutunut vakavaan moottoripyöräonnettomuuteen ja hänen koko Euroopan konserttikiertueensa on peruttu. Daniel Lanois Black Dubin korvaa ruotsalainen Gustav Lundgren Quartet feat. Teemu Viinikainen.

© Copyright Pori Jazz