2010*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2010_Eric_Brochard.jpg [1] => ./images/2010_James_Neve.jpg [2] => ./images/2010_Jazzkatu.jpg [3] => ./images/2010_Melody_Gardot.jpg [4] => ./images/2010_TedCurson.jpg [5] => ./images/2010_gil_scott_heron.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2010.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2010

Pori Jazzin vakiovieras Ted Curson juhlii 75-vuotissyntymäpäiväänsä (3.6.2010)

Pori Jazzin jokavuotinen ja rakastettu vieras Ted Curson syntyi 3.6.1935 Philadelphiassa. Hän aloitti trumpetin soiton jo koulupoikana paraatiorkesterissa ja pääsi pian lahjakkuutensa ansiosta Philadelphian koulukunnan nuorten jazzmestarien koulutukseen.

Oppi-isinä toimivat mm. saksofonistilegenda Jimmy Heath ja muut paikalliset muusikot. Vuonna 1956 Ted muutti New Yorkiin Miles Davisin kehotuksesta.

Siitä eteenpäin Tedin ura aukesi ja sai suuren nosteen 50-luvun lopulla, kun hän pääsi Charlie Mingusin orkesterin eturiviin, jossa seisoi toinen, jo edesmennyt, legenda Eric Dolphy. Useiden Mingus-levytysten myötä Cursonista tuli kautta maailman tunnettu nuori trumpettitähti, joka jatkoi 60-luvulta lähtien uraansa omissa nimissään. Levytyksiä omalla nimellä on kertynyt 36 kappaletta ja muiden kanssa toista sataa.

Ensimmäisen Pori Jazz -festivaalin (v. 1966) energistä jammaajaa Ted Cursonia ei kutsuttu virallisesti esiintymään ensimmäisen festivaalin jälkeen, mutta Poriin hän tuli seuraavanakin vuonna, ilmeisesti päätettyään jo ryhtyä Pori Jazzin jokavuotiseksi hahmoksi.

Ted Curson on esiintynyt jokaisessa Pori Jazzissa ja kaava jatkuu tänäkin vuonna. Ted on myös Porin kaupungin kunniakansalainen ja hänelle on myönnetty Porin kaupungin avain vuonna 1998.

Tedin syntymäpäiviä vietetään juuri avatulla Birdland-jazzklubilla Helsingissä torstaina 3.6. klo 21.

© Copyright Pori Jazz