2010*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2010_Eric_Brochard.jpg [1] => ./images/2010_James_Neve.jpg [2] => ./images/2010_Jazzkatu.jpg [3] => ./images/2010_Melody_Gardot.jpg [4] => ./images/2010_TedCurson.jpg [5] => ./images/2010_gil_scott_heron.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2010.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2010

Kirjurinluoto Arenan torstain ohjelma valmistui (23.3.2010)

Kirjurinluoto Arenalla nähdään torstaina 22. heinäkuuta fuusiojazzvaikutteisen pop/rockin pioneeriyhtyeisiin kuuluva Toto. Tämä 70-luvun lopulla Los Angelesissa koottu yhtye on tehnyt useita hittejä (Africa, Rosanna, Hold The Line) ja sen albumit ovat olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Toton riveissä Poriin saapuvat Steve Lukather (kitara, laulu), David Paich (koskettimet, laulu), Simon Phillips (rummut), Steve Porcaro (koskettimet, laulu), Nathan East (basso) ja Joseph Williams (laulu).

Kirjurinluoto Arenalla esiintyy torstaina myös philadelphialainen laulaja ja lauluntekijä Melody Gardot. Hänen pehmeä lauluäänensä soi herkkiä jazzin ja bluesin sävyjä. Musiikissaan hän sekoittaa onnistuneesti jazzia, bluesia ja latinalaista musiikkia. Melody Gardotin uusi albumi My One And Only Thrill nousi viime syksynä Ruotsin albumilistan kärkeen ja sitä on myyty naapurimaassa jo yli 100 000 kappaletta. Suomessakin albumin myynti on noin 7 000 kappaletta. Levyltä on soinut paljon erityisesti kappale If The Stars Were Mine.

Muita torstain Kirjurinluoto Arenan esiintyjiä ovat puolalaisen jazztrumpetistin Tomasz Stankon kvintetti, jossa soittavat myös suomalaiset Alexi Tuomarila (piano) ja Olavi Louhivuori (rummut). Tomasz Stanko kuuluu eurooppalaisen modernin jazzin pioneereihin. Monet muistavat hänet myös yhteistyöstä suomalaisen lyömäsoittaja Edward Vesalan kanssa.

Torstaina esiintyy myös hard bop -jazziin keskittyvä vibrafonisti Bobby Hutchersonin ja pianisti Cedar Waltonin kvartetti.

© Copyright Pori Jazz