2010*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2010_Eric_Brochard.jpg [1] => ./images/2010_James_Neve.jpg [2] => ./images/2010_Jazzkatu.jpg [3] => ./images/2010_Melody_Gardot.jpg [4] => ./images/2010_TedCurson.jpg [5] => ./images/2010_gil_scott_heron.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2010.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2010

Kitaristilegenda Jeff Beckin tulo Pori Jazziin varmistui (3.3.2010)

Rockin ja fuusiojazzin kitaristisuuruuksiin lukeutuvan Jeff Beckin esiintyminen Pori Jazzissa on varmistunut. Beck esittelee uuden yhtyeensä Kirjurinluoto Arenalla sunnuntaina 25. heinäkuuta.

Rock’n Roll Hall of Fameenkin aateloitu Jeff Beck kuuluu rockmuusikoiden legendoihin. Hän nousi maailmanmaineeseen 1960-luvulla The Yardbirds-yhtyeessä, jossa Beck korvasi Eric Claptonin. Yardbirdsien jälkeen hän kokosi Jeff Beck Groupin, johon liittyivät mm. Rod Stewart, Ron Wood ja Nicky Hopkins.

Beck teki 1970-luvulla yhteistyötä myös maineikkaan kosketinsoittaja Jan Hammerin kanssa, jonka yhteistyön tuloksena syntyi jazzhenkinen albumi Blow by Blow, joka nousi Yhdysvaltojen albumilistalla neljänneksi.

Jeff Beck nostetaan usein Jimi Hendrixin ja Eric Claptonin rinnalle, kun luetellaan niitä muusikoita, jotka ovat eniten muuttaneet kitarasoundia ja kitaristien roolia rockissa. He kehittivät kitaran sointia säröisempään suuntaan ja toivat lavalle showta. Tämä kolmikko korosti myös sähkökitaran merkitystä soolosoittimena.

Viisi kertaa Grammy-palkinnon saaneen Beckin uusi studioalbumi julkaistaan huhtikuussa. Emotion & Commotion -albumi on tuottajakaksikko Trevor Hornin ja Steve Lipsonin käsialaa. Levyllä kuullaan mm. Beckin versiot Giacomo Puccinin Turandot-oopperan kuuluisimmasta aariasta Nessum Dorma sekä Screamin Jay Hawkinsin mainio I Put Spell On You.

Samassa Kirjurinluoto Arenan konsertissa esiintyy myös yhdysvaltalainen blueslaulaja ja kitaristi Eric Bibb, jonka levyillä ovat vierailleet muun muassa Taj Mahal ja Mavis Staples. Konsertin kotimainen esiintyjä on Husband, joka esittää Pekka Pohjolan musiikkia. Husbandin muodostavat kitaristit Varre Vartiainen ja Marzi Nyman, basisti Harri Rantanen, rumpali Anssi Nykänen ja vibrafonisti Arttu Takalo.

© Copyright Pori Jazz