2008*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2008_fiilis_lp.jpg [1] => ./images/2008_ilmakuva_santana.jpg [2] => ./images/2008_kumiveneet_arena.jpg [3] => ./images/2008_rennosti_arenalla.jpg [4] => ./images/2008_vauva_ja_luurit.jpg [5] => ./images/2008_wau_mitka_juhlat.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2008.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2008

Vierivä kivi sai kiitosta (17.7.2008)

Pori Jazzin ohjelmistoon kuuluva Ahlström-ooppera Vierivä kivi sai varsin kiittäviä arviointeja sanomalehdissä. Sekä maakunnan ykköslehti Satakunnan Kansa että muun muassa Helsingin Sanomat ja Turun Sanomat kirjoittivat komeasta kantaesityksestä. Vierivä kivi on ooppera kauppaneuvos Antti Ahlstömistä, jonka elämäntyö kuuluu varhaisen teollisuushistoriamme merkittävimpiin. Ahlströmin perinteikkäässä ruukkimiljöössä Noormarkussa kuultiin perjantai-iltana teos, joka kuuluuu vangitsevimpiin tuoreessa kotimaisessa oopperakirjallisuudessa, kirjoittaa Turun Sanomien Jouko Grönholm.

Hän kiittelee myös Kimmo Hakolan sykähdyttävää sävelkieltä, joka ei hetkeksikään menetä tinkimätöntä omintakeisuuttaan. Upeasti soittava Pori Sinfonietta saa kiitosta siitä, että se toteuttaa sävyjen ja tempon vaihdokset ehyesti ja taipuisasti. Helsingin Sanomat otsikoi kirjoituksensa ”Vierivä kivi on vankkaa työtä”. Samuli Tiikkaja kiitteli arviossaan muun muassa baritoni Sauli Tiilikaisen vakuuttavaa ja varmaa työtä Antti Ahlströminä.

Kimmo Hakolan kolmas ja uusin ooppera on Helsingin Sanomien arvostelijan mukaan samaa vankkaa työtä kuin tämän edellinen, seitsemän vuotta sitten kantaesitetty ooppera Sinapinsiemen.

Myös Satakunnan Kansan arvostelija Reijo Majasaari kiittelee Sauli Tiilikaisen komeasti soivaa baritonia. Tarmokas teollisuuspatruuna osoittautuu Tiilikaisen roolittamana näyttämöllä myös aivan tavalliseksi ihmiseksi. Antti Tuurin librettoa Majasaari pitää oopperan kivijalkana.

© Copyright Pori Jazz