2008*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2008_fiilis_lp.jpg [1] => ./images/2008_ilmakuva_santana.jpg [2] => ./images/2008_kumiveneet_arena.jpg [3] => ./images/2008_rennosti_arenalla.jpg [4] => ./images/2008_vauva_ja_luurit.jpg [5] => ./images/2008_wau_mitka_juhlat.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2008.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2008

Mary J Blige ja Shaggy paikkaavat ohjelmistoa (9.6.2008)

Pori Jazzin ohjelmaan on tullut lisäyksiä. Ohjelmiston uusina niminä ovat yhdysvaltalainen soul-diiva Mary J Blige ja dancehall-reggaen tähti Shaggy. Hiphop-soulin kuningattareksi ristitty Mary J Blige on palkittu 8 arvostetulla Grammy-palkinnolla ja hänen albumejaan on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta. Hän jatkaa mm. Aretha Franklinin ja Chaka Khanin musiikillista linjaa modernein maustein.

Mary J Bligen hittejä ovat mm. You Remind Me ja Real Love. Bligen uusin levy Growing Pains nousi alkuvuodesta Yhdysvalloissa albumilistan ykköseksi. Mary J Bligen Porin konsertti Kirjurinluoto Arenalla lauantaina 19. heinäkuuta on hänen ensimmäinen esiintymisensä Suomessa. Pori Jazzin toinen uusi artistikiinnitys on Grammy-palkittu Shaggy. Jamaikalta New Yorkiin muuttanut Shaggy on hyväntuulisen ja rennosti svengaavan dancehall-raggaen tähti, jonka megahittejä ovat mm. Boombastic, Oh Carolina, Midnite Lover ja Hot Shot. Shaggy on levyillään duetoinut mm. Janet Jacksonin kanssa. Myös Shaggy esiintyy Kirjurinluoto Arenalla lauantaina 19. heinäkuuta.

Pori Jazziin on kiinnitetty uusi suomalaisruotsalainen tiedostavan räpin kokoonpano Conscious Youths, jossa ovat mukana mm. suomalaiset Paleface ja Redrama. Festivaaliesiintymisen on joutunut perumaan Toni Braxton, jonka keväällä ilmenneet terveysongelmat ovat siirtäneet koko Euroopan-kiertueen tuonnemmaksi. Myös hiphoppari Akonin esiintyminen Porissa peruuntuu. Akonin manageri on määrännyt suojattinsa esiintymään kesällä Pohjois-Amerikassa ja näin Euroopan konsertit jäävät tältä kesältä väliin.

Aiemmin festivaaliohjelmaan merkityt Keski-Porin kirkon konserttien artistit esiintyvät 17.-19.7. Pori Jazzin muissa konserttipaikoissa. Näin ollen Keski-Porin kirkossa ei pidetä Pori Jazzin konsertteja festivaalin aikana.

© Copyright Pori Jazz