2008*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2008_fiilis_lp.jpg [1] => ./images/2008_ilmakuva_santana.jpg [2] => ./images/2008_kumiveneet_arena.jpg [3] => ./images/2008_rennosti_arenalla.jpg [4] => ./images/2008_vauva_ja_luurit.jpg [5] => ./images/2008_wau_mitka_juhlat.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2008.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2008

Kirjurinluoto Arenalla hip-hopia ja soulia (27.3.2008)

Hiphop-soulin kuningattareksi ristitty Mary J Blige on palkittu 8 arvostetulla Grammy-palkinnolla ja hänen albumejaan on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta. Hän jatkaa mm. Aretha Franklinin ja Chaka Khanin musiikillista linjaa modernein maustein.

Mary J Bligen hittejä ovat mm. You Remind Me ja Real Love. Bligen uusin levy Growing Pains nousi alkuvuodesta Yhdysvalloissa albumilistan ykköseksi. Mary J Bligen Porin konsertti Kirjurinluoto Arenalla lauantaina 19. heinäkuuta on hänen ensimmäinen esiintymisensä Suomessa. Lauantaina 19.7. Kirjurinluoto Arenalla esiintyy myös Grammy-palkittu Shaggy. Jamaikalta New Yorkiin muuttanut Shaggy on hyväntuulisen ja rennosti svengaavan dancehall-raggaen tähti, jonka megahittejä ovat mm. Boombastic, Oh Carolina, Midnite Lover ja Hot Shot. Shaggy on levyillään duetoinut mm. Janet Jacksonin kanssa. Pori Jazziin on kiinnitetty uusi suomalaisruotsalainen tiedostavan räpin kokoonpano Conscious Youths, jossa ovat mukana mm. suomalaiset Paleface ja Redrama. Festivaaliesiintymisen on joutunut perumaan Toni Braxton, jonka keväällä ilmenneet terveysongelmat ovat siirtäneet koko Euroopan-kiertueen tuonnemmaksi. Myös hiphoppari Akonin esiintyminen Porissa peruuntuu. Akonin manageri on määrännyt suojattinsa esiintymään kesällä Pohjois-Amerikassa ja näin Euroopan konsertit jäävät tältä kesältä väliin.

Kirjurinluoto Areenalla nähdään myös irlantilainen kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Bob Geldof. Hänet tunnetaan The Boomtown Rats -yhtyeen kantavana voimana, jonka hittibiisi 1970-luvun lopulta oli "I Don't Like Mondays". Geldof esiintyy Kirjurinluodossa torstaina 17. heinäkuuta. Laajemmin Bob Geldof tunnetaan kuitenkin Live Aid ja Live 8 - hyväntekeväisyyskonserttien keskeisenä suunnittelijana ja toteuttajana, jolle Englannin kuningatar Elisabeth II on antanut ritarin arvon. Viimeksi Bob Geldof on tehnyt kappaleita brittiläisen kosketinsoittajan ja tv- juontaja Jools Hollandin uudelle albumille. Legendaarisen Little Feat -yhtyeen musiikissa yhdistyvät kalifornialaisen rockin melodisuus, blues, New Orleansin funk, rullaava boogie ja jazzillisuus sooloissa. Tämä amerikkalaisen rytmimusiikin kiintoisa sulatusuuni on lämmennyt jo kohta 40 vuotta. Yhtye on lähes alkuperäisessä kokoonpanossa. Laulaja ja lauluntekijä Lowell Georgen kuoltua yhtyeen laulusolistina on Shaun Murphy.

© Copyright Pori Jazz