2008*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2008_fiilis_lp.jpg [1] => ./images/2008_ilmakuva_santana.jpg [2] => ./images/2008_kumiveneet_arena.jpg [3] => ./images/2008_rennosti_arenalla.jpg [4] => ./images/2008_vauva_ja_luurit.jpg [5] => ./images/2008_wau_mitka_juhlat.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2008.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2008

Nimekäs ja monipuolinen jazztarjonta (27.3.2008)

Tulevan festivaalin jazztarjonta on poikkeuksellisen vahva. Poriin saapuu useita jazzyhtyeitä, joiden kokoonpanot suorastaan vilisevät jazzin maailmantähtiä. Legendaarisin Porin jazztarjonnasta on Return To Forever, joka oli 1970-luvun merkittävimpiä jazz/rockin kokoonpanoja ja näytti suuntaa koko genrelle. Nyt tämä superkokoonpano kootaan uudelleen yhteen ja se tekee sekä Pohjois-Amerikan että Euroopan kiertueen. Pori Jazzilla on kunnia kuulua kiertueen ohjelmaan. Return To Forever on ennen kaikkea kosketinsoittaja Chick Corean ja basisti Stanley Clarken yhtye. Heidän lisäkseen tämän kokoonpanon muodostavat yhtyeessä pitkään vaikuttaneet kitaristi Al Di Meola sekä rumpali Lenny White. Todellisen jazzin all stars -miehityksen tarjoaa myös SFJAZZ Collective. Tämän oktetin kirkkaimpia nimiä ovat Grammy-palkittu saksofonisti Joe Lovano sekä trumpetisti Dave Douglas. Yhtyettä tähdittävät myös pasunisti Robin Eubanks sekä omilla albumeillaan ansioitunut pianisti Renee Rosnes. Metro Special Edition on sähköistä soul/funkia esittävä jazzkokoonpano. Sen kokoonpanoon kuuluvat muun muassa trumpetisti ja viisinkertainen Grammy-voittaja Randy Brecker, fuusiojazzin kärkirumpali Dave Weckl sekä kosketinsoittaja Mitchel Forman.

Vokaalijazzia festivaalilla edustaa chicagolainen Ann Hampton Callaway, joka tunnetaan myös musikaalirooleistaan Broadwaylla sekä säveltämästään ja esittämästä tunnusmelodiasta suosittuun TV-sarjaan "The Nanny". Perinteisen jazzin vahvaa kaartia Porissa edustavat myös trumpetisti Jimmy Owens sekä baritonisaksofonisti Ronnie Cuber. Owens on ehtinyt soittaa muun muassa Duke Ellingtonin, Count Basien, Miles Davisin ja Dizzy Gillespien kanssa. Jimmy Owens soittaa myös flyygelitorvea ja hän on parhaimmillaan balladeissa. Ronnie Cuberin jyhkeää baritonisoundia on käytetty muun muassa Woody Hermanin, Lionel Hamptonin ja George Bensonin orkestereissa.

Kotimaista jazzia Kirjurinluoto Arenalla edustaa muun muassa modernia jazzia ja bossanovaa musiikissaan yhdistävä Dalindèo.

© Copyright Pori Jazz