2007*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2007LP42.jpg [1] => ./images/2007ennensadetta.jpg [2] => ./images/2007isa_ja_poika.jpg [3] => ./images/2007kids.jpg [4] => ./images/2007nuoripari.jpg [5] => ./images/2007paulanka.jpg [6] => ./images/2007roots_sousafoni.jpg [7] => ./images/2007roots_yleiso.jpg [8] => ./images/2007slystone.jpg [9] => ./images/2007tatuointi.jpg [10] => ./images/2007ultra.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2007.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2007

Trumpetisti Jukka Eskola on Pori Jazzin Vuoden taiteilija 2007 (3.7.2007)

Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi on valittu helsinkiläinen trumpetisti Jukka Eskola (29). Hän on monipuolinen ja lahjakas muusikko, jonka mielenkiinto musiikkiin ja sen tyylivalikoimiin ylittää perinteisiä rajoja. Jukka Eskola viihtyy yhtä hyvin akustisen jazzin kuin myös soulin ja funkin parissa.
Jukka Eskola on yksi maamme kysytyimmistä trumpetisteista. Omaa nimeään kantavan kvintetin lisäksi hänen muita yhtyeitään ovat muun muassa The Five Corners Quintet, Jimi Tenor Group sekä lukuisat muut kokoonpanot. Hänen trumpettisoundiaan kuullaan myös Karita Mattilan jazzillisessa ”Fever”-projektissa, joka esitetään ja taltioidaan elokuussa Tampere-talossa.
Jukka Eskola aloitti trumpetin soiton 9-vuotiaana ja opiskeli musiikkia Kuopion konservatoriossa. Myöhemmin hän jatkoi Pop & Jazz Konservatoriossa ja opiskelee tällä hetkellä myös Sibelius-Akatemian jazzosastolla.
Valintaperusteissaan Pori Jazz katsoo Jukka Eskolan olevan uuden polven ennakkoluuloton muusikko, joka tuntee musiikin ja etenkin jazzin perinteet, yhdistellen siihen myös mielenkiintoisesti uutta. Eskolalla on kuulas ja pehmeä trumpettisoundi. Hän hallitsee myös hienosti teknisesti vaativan soittimensa. Hänen musiikissaan jazzin vahva perinne yhdistyy muun rytmimusiikin tyylivalikoimiin.
Jukka Eskolan oman kvintetin musiikki edustaa niin sanottua klubijazzia parhaimmillaan. Hän hakee yhtyeensä ilmaisuun jazzin 1970-luvun soundimaailmaa käyttämällä instrumenttivalinnoissaan muun muassa sähköpianoa.
Jukka Eskolan esikoisalbumin (Free Agent Records 2005) nimi kantoi hänen omaa nimeään. Seuraavana vuonna ilmestynyt ”Hub Up” (Stride Records) julkaistiin yksinoikeudella Japanissa ja levyä on yhteensä myyty melkein 7 000 kappaletta! Tällä hetkellä Eskola valmistelee kolmatta levyään.

© Copyright Pori Jazz