2007*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2007LP42.jpg [1] => ./images/2007ennensadetta.jpg [2] => ./images/2007isa_ja_poika.jpg [3] => ./images/2007kids.jpg [4] => ./images/2007nuoripari.jpg [5] => ./images/2007paulanka.jpg [6] => ./images/2007roots_sousafoni.jpg [7] => ./images/2007roots_yleiso.jpg [8] => ./images/2007slystone.jpg [9] => ./images/2007tatuointi.jpg [10] => ./images/2007ultra.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2007.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2007

Sly and The Family Stone, Steely Dan, The Roots, India.Arie ja paljon muuta (27.3.2007)

Yllättävän ja mielenkiintoisen paluun estradille tekee rhythm & blues-legenda ja funkin keskeinen kehittäjä Sly and The Family Stone. Laulajaa ja säveltää Sly Stonea pidetään edesmenneen James Brownin ohella yhtenä funk-musiikin tärkeimmistä kehittäjistä, joka jalosti soulin rytmisesti intensiivisemmäksi grooveksi. Yhtye muistetaan legendaarisesta esiintymisestä Woodstockissa 1969 sekä mm. hiteistä "Every People", "Stand", "Family Affair" sekä "I Want To Take You Higher". Nyt Sly Stone tekee paluun ja The Family Stone -yhtyeessä (11 jäsentä) ovat mukana mm. hänen pikkusiskonsa Vet Stone sekä toisen siskonsa Rosien tytär Lisa. Vokalisteja täydentää vielä maineikas laulaja ja levytuottaja Skyler Jett.

Toinen yhtä legendaarinen yhtye Porissa on Steely Dan, jota järjestäjät ovat yrittäneet festivaalille jo useita vuosia. Laulaja ja kosketinsoittaja Donald Fagenin sekä kitaristi Walter Beckerin johtama yhtye nostettiin populaarimusiikin kaapin päälle jo 1970-luvulla, kun se yhdisteli kunnianhimoisesti jazzia, rockia, funkia ja poppia. Steely Danin suurimpia hittejä ovat mm. "Aja", "Do It Again" ja "Rikki Don't Loose That Number". Steely Dan on coolein ja jazzahtavin rock-yhtye.

Laulaja ja akustista kitaraa soittava India.Arie jatkaa sitä Porissa vierailleiden r&b- ja soul-laulajien sarjaa, josta aiemmin muistetaan muun muassa Erykah Badu, Alicia Keys ja Lauryn Hill.

India.Arie on laulelmallinen soul-tähti, jonka seesteinen ja folkahtava musiikki tuo monille mieleen Tracy Chapmanin. India.Arie on saanut jo yli kymmenen Grammy-ehdokkuutta, joista hän on voittanut muutaman. Hänen hittejään ovat mm. "Brown Skin", "Video" ja "Little Things".

Festivaalilla kuullaan myös reggae-musiikkia, kun Ziggy Marley tuo uuden yhteensä Poriin. Ziggy on legendaarisimman reggae-muusikon, Bob Marleyn vanhin poika, joka jatkaa tyylikkäästi ja uskottavasti isänsä ja muiden reggae-pioneerien työtä. Tästä tunnustuksena Ziggy Marley palkittiin helmikuussa Los Anglesissa Grammyllä parhaasta reggae-albumista "Love Is My Religion".

Jazz-rapin trendikkäimpiin yhtyeisiin kuuluva kuusimiehinen The Roots esiintyy myös Porissa. Sen musiikissa 70-luvun soul ja funk-soundit yhdistyvät nykypäivän rappiin. Yhtye muistetaan myös muutaman vuoden takaisesta hitistään "Seed". The Roots esiintyy Kirjurinluodossa ennen Sly Stonea, jonka musiikille ja innoitukselle sen oma musiikki pitkälti pohjautuu.

Hip-hoppia ja jazzia yhdistelee myös Us3-yhtye. Se nousi maineeseen samplaamalla Herbie Hancockin jazz-klassikon "Cantaloupe Island". Mustan musiikin historiaan perehtynyt yhtye tekee musiikkia, jossa jazzin musikaalisuus, improvisaatio ja svengi sulautuvat hip-hopin asenteeseen, estetiikkaan ja tanssittavuuteen.

© Copyright Pori Jazz