2007*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2007LP42.jpg [1] => ./images/2007ennensadetta.jpg [2] => ./images/2007isa_ja_poika.jpg [3] => ./images/2007kids.jpg [4] => ./images/2007nuoripari.jpg [5] => ./images/2007paulanka.jpg [6] => ./images/2007roots_sousafoni.jpg [7] => ./images/2007roots_yleiso.jpg [8] => ./images/2007slystone.jpg [9] => ./images/2007tatuointi.jpg [10] => ./images/2007ultra.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2007.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2007

Legendat lavalla (27.3.2007)

Pori Jazzin ensimmäinen päivä Kirjurinluodon Arenalla (torstai 19.7.) tuo lavalle kaksi legendaarista laulajaa. Toinen on soul-laulaja ja jazzballadien tulkitsija Natalie Cole ja toinen on Gilberto Gil, yksi Karibian alueen populaarimusiikin menestyneimpiä laulajia ja lauluntekijöitä.

Natalie Cole tunnetaan laadukkaana ja hienostuneena rhythm & blues- ja soul-laulajana, joka on kotonaan myös herkissä jazzballadeissa ja jazzahtavassa popissa. Hän nousi kansainväliseksi tähdeksi jo 70-luvulla, jolloin hän voitti mm. parhaan tulokkaan Grammy-palkinnon. Samaisia palkintoja tuli lisää myös 1990-luvulla, jolloin hän teki menestysalbumin "Unforgettable with Love" isänsä Nat King Colen musiikista. Natalie Colen musiikki on viime aikoina ollut perinteistä soulia.

Brasilialainen laulaja ja säveltäjä Gilberto Gil on esiintynyt ympäri maailmaa ja julkaissut jo lähes 40 albumia. Hänen hittejään ovat mm. "Madalena", "Esoterico" ja tulkinta Bob Marleyn klassikosta "No Woman, No Cry". Gilberto Gilin lauluja ovat tulkinneet brasilialaiskollegoiden ohella mm. Toots Thielemans ja Larry Coryell. Hänen musiikkiaan leimaa samban ja bossa novan ohella myös funk, reggae sekä muut karibialaisrytmit. Gil on myös aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja keskustelija, joka toimii tällä hetkellä Brasilian kulttuuriministerinä.

Porissa nähdään myös legendaarinen rockin ja jazzin fuusioon vaikuttanut Blood, Sweat and Tears. Jazz-rockin ja fuusiomusiikin pioneereihin kuuluva yhtye on ottanut nimensä Winston Churchillin legendaarisesta sutkautuksesta. BSW tekee nyt toisen vierailunsa Poriin, ja yhtyettä johtaa laulaja Chuck Negron.

© Copyright Pori Jazz