2003*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2003_jamijammaa.jpg [1] => ./images/2003_marcusmiller.jpg [2] => ./images/2003_presidentit.jpg [3] => ./images/2003_tedcurson.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2003.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2003

Pori Jazz 2003 sunnuntain päätöskonsertti (20.7.2003)

Sunnuntain komea päätöskonsertti alkoi kotimaisella huippumusiikilla, Quintessence ja sen laulaja Emma Salokoski avasivat konsertin upeasti. Sielukasta R&B:ia soittava Quintessence sai lavalle vierailevaksi tähdeksi Don Johnson Big Bandin laulajan Tommy Lindgreenin.

Marcus Miller puolestaan lämmitteli yleisöä juurekkaalla bassonäppäilyllään ja sai yleisön jopa virkoamaan ja tanssimaan. Miller aloitti settinsä Coltrane-tulkinnalla ja esiintyminen tarjosi jazzkansalle herätteitä aina 70-luvulta tähän päivään asti. Huippumuusikoiden levyillä soittanut basisti teki sen mitä yleisö odottikin ja opasti sen mustan musiikin saloihin.

Illan pääesiintyjä yhdysvaltalainen The Roots oli ensimmäistä kertaa myös nuoremman hiphop-yleisön nähtävänä Suomessa. Bändi antoi todellisen oppitunnin hiphopista ja kuultiinpa myös lainauksia Nellyltä, Salt’n’ Pepalta sekä Beyoncelta. The Roots tarjosi konserttiyleisölle yhdessä paketissa hiphoppia, funkya, soulia sekä jazzia. Yleisö oli Kirjuriluodon sunnuntain päätöskonserttiin todella tyytyväinen ja näin ollen Pori Jazz 2003 sai arvoisensa päätöksen.

© Copyright Pori Jazz