2003*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2003_jamijammaa.jpg [1] => ./images/2003_marcusmiller.jpg [2] => ./images/2003_presidentit.jpg [3] => ./images/2003_tedcurson.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2003.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2003

Jamiroquai houkutteli ennätysmäärän kuuntelijoita Kirjurinluodolle (19.7.2003)

Lauantaina oli Kirjurinluodolle helteen lisäksi ilmestynyt lähes 25 000 musiikin ystävää, joten tunnelma oli korkealla.

Konsertin avasi yhdysvaltalainen pasunisti Curtis Fuller Sextet, joka soitti perinteistä jazzia. Seuraavaksi esiintyi Greg Wain ja Japanilainen pianisti Keiko Matsui, joka soitti melodista jazzia. Yleisön sai liikkeelle ja tanssimaan kotimainen maailman pienin big band, eli Don Johnson Big Band joka aiheutti lähes massahurmion nuorison keskuudessa. DJBB on yksi tämän kesän kuumimpia kotimaisia keikkanimiä. Lavalla nähtiin myös Quintessence-yhtyeen solisti Emma Salokoski, joka täydensi DJBB:n kokoonpanoa korvia hivelevällä äänellään. Yhtyeen musiikki toimi tasaisen varmasti ja yleisö sai kuulla kaikki tunnetuimmat hitit.

DJBB:n tanssittamana lämmenneen yleisön odotus palkittiin, kun lavan valloitti illan pääesiintyjä brittibändi Jamiroquai. Vekkuli ja poikamainen solisti Jay Kay venkuloi itsensä lavalle kattorakenteiden kautta ja kurkisteli näköesteiden takaa yleisöä. Solistitähti oli sonnustautunut valkoiseen verryttelyasuun ja intiaanipäähineeseen. Bändi soitti lähinnä uudempaa tuotantoaan, mutta vanhempiakin hittejä kuultiin. Solisti Jay Kay liikkui sulavasti ja teki hulluja ilmahyppyjä sekä pyöri kuin väkkärä lavalla, jakaen näin energiaansa konserttikansalle ja saaden sen mukaan loistavaan fiilikseen. Soitto svengasi loppuun asti. Lauantain konsertti oli onnistunut kaikelta osin täydellisesti ja luodolta poistui tyytyväinen yleisövirta.

© Copyright Pori Jazz