2003*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2003_jamijammaa.jpg [1] => ./images/2003_marcusmiller.jpg [2] => ./images/2003_presidentit.jpg [3] => ./images/2003_tedcurson.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2003.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2003

Presidentti Tarja Halonen jammaili James Brownin tahdissa. (18.7.2003)

Torstai-iltana Porin Kirjurinluodolla penkit notkuivat ja hiki virtasi, kun soul- ja funklegenda James Brown villitsi jazzkansaa. Luodolle oli pakkautunut yli 11 000 jazzin ystävää, joten tunnelmaa ja aurinkoa riitti. Vaikka ikä jo vähän painaa, ei ole Brown kadottanut energiaansa saatikka showmiehen elkeitään. Liki puolitoistatuntia kestänyt show sisälsi alkuun tuntemattomampia biisejä, mutta puolessa välissä räjähti hittiputki päälle. Illan aikana kuultiin mm. hitit Papa´s Got a Brand New Bag, I Got You (I Feel Good) ja It´s a Man´s Man´s Man´s World sekä Sex Machine, joka sai jazzväen jammailemaan niin hurjasti että penkkien laudat paukkuivat. Illan odottamattomin ohjelmanumero nähtiin kun presidentti Tarja Halonen kutsuttiin lavalle jammailemaan Soulin Kummisedän kanssa. Laulamaan ei presidentti Halonen suostunut, mutta hyvin häneltä irtosi funk-nytkytys, vaikka hän ilmoittikin ettei ole mikään showtyttö. Vaikka ikä jo vähän painaa, ei ole Brown kadottanut energiaansa saatikka showmiehen elkeitään.

Ennen illan konserttia James Brown ja presidentti Tarja Halonen keskustelivat kahden kesken backstage-alueen artistiteltassa, ennen kuin näyttäytyivät kameroille kuvattavaksi. Halosen mukaan he olivat keskustelleet köyhien mustien lasten tilasta Yhdysvalloissa ja kuinka heitä voisi auttaa järjestämällä musiikkipainotteista toimintaa, joka pitäisi lapset ja nuoret pois kaduilta. Halonen oli kertonut miten hyvin Suomessa on asiat hoidettu ja kuinka esim. Oulunkylän pop&jazz -konservatorio järjestää joka kesä nuorten leirejä, kuten Kullaan leiri Pori Jazzien aikaan.

© Copyright Pori Jazz