2003*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2003_jamijammaa.jpg [1] => ./images/2003_marcusmiller.jpg [2] => ./images/2003_presidentit.jpg [3] => ./images/2003_tedcurson.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2003.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2003

Marzi Nyman on Pori Jazzin Vuoden taiteilija. (2.7.2003)

Marzi Nyman, 24v., on valittu tänä vuonna Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi. Nyman on noussut pienessä ajassa suomalaisen rytmimusiikin kärkeen ja saanut paljon tunnustusta jazz- että rockmuusikoiden keskuudessa.

Palkitsijat luonnehtivat nuorta kitaristia seuraavasti:

Laaja musiikillinen näkemys ja ennakkoluulottomuus ovat Marzi Nymanin vahvuus. Tästä kertovat jo yhtyeet ja projektit, joissa hän on soittanut. Marzi viihtyy yhtä hyvin Lenni-Kalle Taipaleen yhtyeessä tai Trio Töykeiden kanssa kuin UMO:n eli Uuden Musiikin Orkesterin solistina Frank Zappa -produktiossa. Yhtä hyvin hänelle käyvät myös Nylon Beat tai Apulanta.

Nyman kehittää uutta ilmaisua laajoissa musiikillisissa raameissa. Hän tuntee hyvin rytmimusiikin perinteet ja tyylit, joita ennakkoluulottomasti yhdistelemällä syntyy persoonallinen ja yllätyksellinen soundi. Vaikka Nyman soittaa ja opiskelee myös jazzia, hän ei halua kutsua itseään jazz-muusikoksi, koska pitää kaikenlaisesta hyvästä musiikista ja sanoo, että Suomesta löytyy niin loistavia jazz-muusikoita, ettei voi mitenkään verrata taitojaan heihin.

Ensimmäisenä instrumenttina Marzi Nymanilla oli piano, jonka soittoa hän opiskeli 10 vuotta. Pianon soiton rinnalle tuli kitara, jonka soittoa hän kitaristi Jarmo Saaren johdolla harjoitteli Tapiolan lukion musiikkilinjalla. Nykyään Nyman opiskelee Sibelius-Akatemian jazzlinjalla.

Nyman esiintyy tänä kesänä Pori Jazzeilla mm. yhdessä Lenni-Kalle Taipale Groupin kanssa 18. heinäkuuta Promenadisalissa.

© Copyright Pori Jazz