2003*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2003_jamijammaa.jpg [1] => ./images/2003_marcusmiller.jpg [2] => ./images/2003_presidentit.jpg [3] => ./images/2003_tedcurson.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2003.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2003

Salvador Dali näyttely Pori Jazzeille. (28.05.03)

Ensi kesänä nähdään Poriginal galleriassa jazzien aikaan Espanjalaisen surrealistin Salvador Dalin töitä. Dali tunnetaan luovan hulluista ja monipuolisista töistään, hän on oman tyylilajinsa ja aikansa mestari. Näyttelyssä nähdään Dalilta 100 grafiikkatyötä, jotka ovat Dante Alighierin runoteoksen ”Jumalainen näytelmä” pohjalta tehtyjä kuvituksia.

- Työt on hankittu Pariisista nimenomaan Poria varten, kertoi Pauli Lindström joka järjestää Dalin näyttelyä Suomen päässä.

Lindström tekee yhteistyötä itävaltalaisten näyttelyjärjestäjien Walter Koesslerin ja Dagmar Kalista-Deutschen kanssa. Heidän aiemmat yhteistyö projektit ovat olleet Retretin Dali-näyttely kaksi vuottasitten ja viimekesäinen Picasso-näyttely Helsingissä.

Lindströmin ja Pori Jazzin Jyrki Kankaan tuttavuus ja vuosien varrella tehty yhteistyö, on Dali-näyttelyn järjestämisen takana.

- Mietimme, milloin Dali-näyttely olisi hyvä tuoda Poriin, ja se tuntui ajankohtaiselta nyt jazzien aikana, sanoo Lindström.

Näyttely avataan jo ennen jazzeja ja se on avoinna kolme viikkoa, eli siihen voi tutustua Poriginal galleriassa 1.-20. heinäkuuta.

Divina Commedia eli Jumalainen näytelmä koostuu sadasta Dalin grafiikan työstä. Mukaan saatetaan ottaa myöskin muutamia muita Dalin töitä. Kyseessä kun on maailmankuulun taiteilijan teossarja, näyttelylle tulee melkoisesti hintaa. Tarkkoja lukuja ei kerrota, mutta miljoonista puhutaan, koska jo pelkät vakuutusmaksut ovat huimat. Työt ovat tutkittu ja todistettu aidoiksi ja niiden aitoudesta vastaa Itävaltalainen osa puoli. Näyttelyssä myytävänä olevat työt myydään pienissä sarjoissa, mutta järjestäjät toivovat koko sadan työn sarjan menevän kerralla.

Dali-näyttelystä veikataan yleisömenestystä.

© Copyright Pori Jazz