2003*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2003_jamijammaa.jpg [1] => ./images/2003_marcusmiller.jpg [2] => ./images/2003_presidentit.jpg [3] => ./images/2003_tedcurson.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2003.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2003

Pori Jazz yhteistyöhön Pori Sinfonietan kanssa. (15.1.2003)

Pori Jazz, Pori Sinfonietta, Porin Palmgren-konservatorio ja Porin kulttuuritoimi aloittavat yhteistyön. Yhdistymisellä haetaan näkyvyyttä ja tehoa kaikkien osapuolien toimintaan. Ensimmäiset yhteiset tapahtumat ovat Pori Jazzin ja Pori Sinfoniettan järjestämät kolme konserttia, joissa esiintyy kolme maailmanluokan solistia.

Yksi solisteista on saksofonisti Jukka Perko, jonka ohjelmisto pohjautuu suomalaisiin virsiin ja hengellisiin lauluihin. Kyseinen konsertti järjestetään keskiviikkona 16. heinäkuuta ja se kantaa nimeä Kaanaanmaa.

Detroitilainen viulisti Regina Carter on solistina toisessa konsertissa. Hän on esiintynyt aiemminkin Porissa oman bändinsä kanssa ja tuo nytkin mukanaan oman kvintettinsä. Nopeasti jazzviulistien huipulle noussut Carter on taitava viulisti, joka rikkoo jazzin, rockin ja klassisen rajoja. Carterin konsertti Sinfoniettan kanssa on 17. heinäkuuta ja ohjelmistoon kuuluu kolme orkesterille sovitettu teosta.

Kolmannen konsertin solistina toimii unkarilainen kontrabasisti ja professori Aladar Page, joka on vieraillut Porissa muutama vuosi takaisin. Vaikka hän opettaa ja soittaa klassista musiikkia, jazz sujuu häneltä yhtä hyvin. Porissa hän soittaa Sinfoniettan lisäksi vierailevana kontrabasistina jazzyhtyeissä ja vetää mestarikurssin.

Pori Jazzin ja Sinfoniettan yhteistyö ei jää vain kesään ja jazzeihin, vaan jatkuu ympärivuoden. Sinfonietan tehdessä töitä kesällä Pori Jazzille, osallistuu Pori Jazz puolestaan talvikauden solistihankintaan Sinfonietalle. Yhteistyö Pori Jazzin, Pori Sinfonietan ja Porin Palmgren-opiston kesken tulee jatkumaan vuonna 2004, jolle on jo olemassa suunnitelmia.

© Copyright Pori Jazz