2004*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/2004_aliciakeys.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/2004.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 2004

Eteläafrikkalaista zulu-laulua hienoimmillaan (20.7.2004)

Etelä-Afrikan kansainvälisesti tunnetuin lauluyhtye on Ladysmith Black Mambazo, jonka huikeiden, tarkan elekielen saattelemien harmonioiden faneja ovat mm. pop-mestari Paul Simon, kantritähdet Dolly Parton ja David Allan Coe sekä Ben Harperin ja Chumbawamban kaltaiset rock-artistit.

Köyhään 8-lapsiseen perheeseen Ladysmithissa syntynyt Joseph Shabalala lauloi jo 60-luvulla zulu-kuoro Blacksissa, jonka johtaja hänestä aikaa myöten tuli. Ladysmith Black Mambazon hän perusti 1975 kuultuaan Jumalan äänen. Se määräsi hänet paastolle, jonka aikana hän näki näkyjä uudenlaisesta laulumusiikista. Uudessa tyylissä Shabalala yhdisti zulu-perinteen kolme erillistä laulutapaa ja otti myöhemmin vaikutteita myös amerikkalaisesta gospelista.

Lukuisia kansallisia menestys-albumeja tehtyään yhtye nousi kansainväliseen suosioon Simonin Graceland albumilla. Yhtyeen zuluksi, sothoksi ja englanniksi laulamat laulut käsittelevät arkielämää ja uskonnollisia teemoja.

Ladysmith Black Mambazo aloittaa Pori Jazzin esiintymisensä keskiviikkona Keski-Porin Kirkossa klo 22. Heitä kuullaan myös torstaina klo 22 Karjarannan Jazz Centerissä ja perjantaina saman alueen Bourbon Streetillä.

© Copyright Pori Jazz