1989*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1989_jazzkadun_lava.jpg [1] => ./images/1989_youssoundour.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1989.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1989

Nimi ei muutu festivaalin sisällön muuttuessaKesällä 1989 Kangas vahvisti Porin jazzfestivaalien muuttuneen yleiseksi musiikkitapahtumaksi. Sekä budjetti että yleisömäärä olivat vuodesta 1985 asettuneet vakiotasolle. Porin festivaalin tavoitteena oli jatkossa elämysten aikaansaaminen.

"Pori Jazzin nimi ei muutu, mutta käsitteen sisältö tulee muuttumaan. Ei ole mitään syytä muuttaa näin hyvää sanaparia, kaksi nelikirjaimista sanaa, joka menee läpi kaikkialla maailmassa. Tuote perustuu siihen, että musiikki ymmärretään laaja-alaisemmin", Kangas täsmensi (Kl 28.6.89).

Festivaalin alla Kangas eteni pitemmälle (Il 3.7.89): "Jazzin käsite on tämän vuoden aikana muuttunut enemmän kuin koskaan Pori Jazzin historiassa. Ehkä juuri tänä kesänä piirretään jazzille ja musiikkikäsitteille uusia rajoja... Perinteisen jazzin piiristä ei löydy ainoatakaan artistia, joka vetäisi yleisöä."

Vaihtoehtoisen Ultra Music Meetinginsä toisen kerran järjestäneen Suomen Jazzliiton toiminnanjohtaja Timo Vähäsilta kommentoi (SSS 16.7.89) samaa asiaa vastakkaiselta puolelta: "UMM ei kilpaile pääjuhlan kanssa. Vaya Con Diosilla ja UMM:llä on toisistaan täysin eroavat yleisöt".

Porin edustaja Kangas suositti jazzin tuotteistamista ja toimintamalleja, joita hän itse oli Porissa jo useita vuosia toteuttanut: jazz-käsitettä pitäisi laventaa musiikin ulkopuolelle ja markkinoida elämäntapana. Ihmiset pitäisi tavoittaa luomalla jazzista luottamusta ja hyväksyntää herättävä kokonaiselämys mm. puitteita parantamalla ja maksimaalisella mediapelillä.

© Copyright Pori Jazz