1999*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1999.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1999

Jazzmajoitukseen mahtuu vieläMarja-Kristiina Vainela SK 8.7.1999

Majoitustilanne perjantaina alkavilla Pori Jazz -festivaaleilla näyttää tällä hetkellä hyvältä. Kysynnän ja tarjonnan lait tuntuvat kerrankin kohtaavan, sillä vapaita majapaikkoja on toistaiseksi tarjolla, vaikka yösijaa itselleen etsiviä on vielä liikkeellä.

Pori Jazzin majoitusvastaava Maria Saarivuo selvittää, että Jazzin työntekijöille, yhteistyökumppaneille ja artisteille on löytynyt majoituspaikat ongelmitta. Artisteista yhä useampi haluaa kotimajoitukseen.
- Välitettäväksemme on itse asiassa tarjottu useampaa kotimajoituspaikkaa kuin tarvittaisiin. Olemme tällä hetkellä osoittaneet kotimajoituspaikan yli sadalle kiinnostuneelle, mutta vapaana olisi edelleen toista sataa paikkaa.

- Pyrimme tietysti noudattamaan majapaikkaa etsivien toiveita mahdollisimman hyvin. Monet ulkomaalaiset artistit ovat edellisillä vierailukerroillaan ihastuneet esimerkiksi saunaan, joten koetamme etsiä heille näilläkin jazzeilla yöpymispaikan, jossa olisi tilaisuus päästä nauttimaan tästä kuumasta elämyksestä, Saarivuo vakuuttaa.

Pori Jazzin toimisto välittää myös koulumajoituspaikkoja Porin Lyseoon ja suomalaiseen yhteislyseoon. Näihin majapaikkoihin ei oteta varauksia, sillä suurista kouluista löytyy kuulemma satamäärin paikkoja aitoa tunnelmaa etsiville jazzvieraille.

- Käytämme kotimajoituksesta puhuttaessa mieluummin ilmaisua yksityismajoitus, sillä jazzvieraiden käyttöön vuokrataan aivan tyhjillään olevia yksiöitä, kaksioita ja jopa omakotitaloja, tarkentaa matkailuneuvoja Armi Mäkinen Porin kaupungin matkailutoimistosta.

- Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että vapaita yksityismajoituspaikkoja olisi tarjolla, mutta emme oikein ehdi ottaa vastaan uusia varauksia käsittelykiireiden takia. Valtaosa kyselijöistä on kuitenkin hoitanut varauksensa jo hyvissä ajoin.

- Eniten kaivataan aivan keskustan tuntumassa olevia majapaikkoja. Ne ovat kaikki menneet, mutta kolmen, neljän kilometrin etäisyydellä keskustasta sijaitsevia paikkoja on vielä paljon vapaina.

- Vaihtelevan kokoisia yksityismajoituspaikkoja on tarjolla noin 400, ja tulijoita on noin tuhat, Mäkinen laskeskelee.

Merja Hakala Yyterin leirintäalueelta kertoo, että mökit on buukattu täyteen jazzien pääviikonlopuksi jo viime vuonna, eikä peruutuspaikkoja kärkkyville heru juuri muuta kuin lämpimiä pahoitteluja.
- Asuntovaunu- ja telttapaikoille emme kuitenkaan ota ennakkovarauksia. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Porin keskustan hotelleihin on tehty varauksia tämän kesän jazzeja ennakoiden jo pari vuotta sitten, mutta hyvällä onnella huoneen voi saada hotellistakin ainakin festivaalien alkuhulinoiden ajaksi. Porin Sokos Hotel Vaakunasta, Hotel Jazzista ja Hotelli Yyteristä kerrotaan, että melkein kaikki huoneet on varattu yritysten asiakkaiden sekä artistien käyttöön.

- Järjestämme asiakkaidemme iloksi pientä ekstraa, kuten tuoreita mansikoita, brunch-aamiaisen ja huonepalveluja, lupaa hotellinjohtaja Pekka Hakava Hotel Jazzista.

- Moni artisti on vegetaristi, joten myös ruokalistalla pitää huomioida erilaiset toiveet. Jazzjuhlien aikana hotelleilla on mainio mahdollisuus tehdä hyvä vaikutus asiakkaisiinsa, jotka saattavat tarvita hotellipalveluja Porissa muulloinkin kuin vain jazzien aikaan.

Festivaalien aikaan hotelleissa pätevät jazzmajoitushinnat, mutta ylenmääräiseen kiskontaan eivät hotelliyrittäjät tunnusta sortuvansa.

© Copyright Pori Jazz