1999*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1999.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1999

Kirjurinluoto odottaa jo jazzvieraitaMarja-Kristiina Vainela SK 7.7.1999

Porin ylpeys, Kirjurinluoto, odottelee jo jazzvieraiden saapumista. Parhaillaan annetaan loppusilausta luodon herkälle luonnolle, joka on takavuosina kärsinyt koviakin kolhuja jazzin mäiskeessä.

- Kirjurin luontoa on valmisteltu kestämään tulevia rasituksia, ja nyt näyttää oikein hyvältä. Tällä hetkellä tehdään viimeistelytöitä, ja nurmikkoa pitää leikata vielä ensi viikolla, kaavaili suunnitteluinsinööri Matti Nurmi Porin kaupungin teknisen palvelukeskuksen puistotoimesta.

- Alkukesä on ollut kuiva ja aurinkoinen, joten tilanne vaikuttaa Kirjurinluodon nurmikon sekä muun luonnon kannalta mainiolta. Viime kesä rankkoine sateineen altisti alueen varsinkin jazzien aikaan kovalle rasitukselle, ja jälkiä paikkailtiin juhlien jälkeen pitkään ja hartaasti. Paikat saatiin ahkeran työn ansiosta hyvään kuntoon, joten nyt Kirjuri on skarpissa ja entistä paremmassa iskussa, Nurmi arvelee.

- Kirjurinluodon nurmikkoa eivät jazzien aikana rasita niinkään ihmiset kuin koneet, Matti Nurmi jatkaa.

- Erityisesti juhla-alueen pystytys- ja purkuvaiheessa alueella jyrrää suuri määrä raskaita ajoneuvoja, jotka ohittelevat toisiaan ja oikaisevat tämän tästä nurmikon kautta. Koneet saattavat nurmikoiden ja käytävien reuna-alueet huonoon kuntoon.

- Tänä vuonna ajoneuvojen liikkumista Kirjurinluodossa valvotaan entistä tarkemmin, jotta suurimmilta tuhoilta vältyttäisiin. Alueella saa liikkua ajoneuvolla vain luvalla, jonka me annamme täältä puistotoimesta tiukan harkinnan jälkeen. Yritämme eliminoida tarpeettoman liikennöinnin luontoalueella mahdollisimman pieneen.

- Suuren plussan Kirjurinluodon luonnolta saa päätös siirtää jazzien VIP-kylä uimarannan takaa Sirkusareenalle. Areenan sorapohja kestää kovaakin kulutusta paljon paremmin kuin uimarannan seutu, Nurmi kiittelee.

Jazzkausi on jo virallisestikin alkanut Kirjurinluodossa, sillä kaupungin puistotoimi luovutti luodon Pori Jazzin käyttöön maanantaina.
- Luoto on Jazzin hallussa vielä viikon festivaalien jälkeen, jolloin alueen pitäisi olla luovutuskunnossa. Pori Jazz huolehtii Kirjurin siivouksesta, ja puistotoimi ryhtyy sen jälkeen erikoisvälineillään antamaan alueen luonnolle tekohengitystä eli ilmastoimaan ja lannoittamaan nurmikkoa sekä korjaamaan vaurioita, Matti Nurmi selvittää.

Kirjurinluodon luonnon puolesta huolehtiva suunnitteluinsinööri toivoo kaikkien jazzjuhlien järjestäjien ja vieraiden tavoin festivaalien ajaksi kaunista ja leppoisaa säätä.
- Kuiva, mukava ilma olisi ihanteellisin sää luodon luontoa ajatellen, mutta auringosta nauttivat toki jazzvieraatkin, Nurmi hymyilee.

© Copyright Pori Jazz