1998*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1998_yleisoa.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1998.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1998

Jazzjuhlat leviävät länteenJohanna Myllärniemi SK 13.6.1998

Karjarannan alumiinihitsaushalli muuttuu bailaushenkiseksi WORKShopiksi, jossa kohtaavat mm. Leningrad Cowboys ja Blues Brothers Band.

Pori Jazz esitteli perjantaina uuden konserttipaikkansa, jonka on määrä toimia puimuritehtaan käyttöön siirtyneen Rauma Factoryn tilalla bailaushenkisenä ilta- ja yökonserttien tyyssijana. Kyseessä on Pori Worksin alumiinihitsaushalli Karjarannassa. Jazzjuhlien aikana sen nimenä on WORKShop, joka on käytössä juhlien molempina viikonloppuina. Ensimmäisenä viikonloppuna soi lähinnä rock, toisena lattarimusiikki, blues ja "oikea" jazz.

Halli on tällä hetkellä varastokäytössä. WORKShopissa Leningrad Cowboysin kanssa kaksi keikkaakin heittävä Sakke Järvenpää joukkoineen sisustaa ja somistaa sen ennen juhlia New Orleans-, woodoo- ja noitatohtorihenkisesti hämyisäksi menopaikaksi. Voi olla, että sisään ajetaan teollisuusraidetta pitkin junakin, jos tarpeeksi hieno yksilö löytyy.

Halli on Järvenpään mukaan itse asiassa Rauma Factorya parempi tila, koska valot, lavasteet ja muut saadaan hyvin sijoitetuksi korkeaan rakennukseen.
- Ja WORKSHopissa ei ole tolppia eikä muita näkyvyyttä haittaavia rakenteita. Tarkoitus on luoda hämyisä fiilinki. Blues ja jazz eivät ole parhaimmillaan auringonvalossa.

Kaksiosaiseen halliin tulee vain yksi lava, jota Järvenpää luonnehtii festarikokoiseksi eli suureksi. Kolme hallin seinistä on villoitettu. Akustiset ongelmat on kuitenkin tarkoitus ratkaista ennen kaikkea äänentoistotekniikan keinoin.

WORKShopiin mahtuu vajaa 4 000 kuulijaa. Jazzjuhlien ensimmäisenä viikonloppuna 10.-11. heinäkuuta hallissa kohtaavat rockin jättiläiset Leningrad Cowboys ja Blues Brothers Band. Suuren kokoonpanon ohella bändejä yhdistävät mm. mustat aurinkolasit ja elokuvatausta. Puolet näiden iltojen lipuista on jo myyty. Pori Jazzin toiminnanjohtaja Olli Kivelä uskoo, että tilaisuudet myydään ennakkoon loppuun.

© Copyright Pori Jazz