1997*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1997.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1997

Tulos tyydyttääJarmo Huida SK 21.7.1997

Pori Jazz on viime vuosina tottunut nousujohteiseen kasvu-uraan, mutta tänä vuonna ei lyöty ennätyksiä, ellei sitten paisteisissa päivissä. Tulos näistä festivaaleista jäänee kuitenkin plussan puolelle, sillä lippuja myytiin 60 000, kun budjetti laadittiin 50 000 maksajan pohjalta.

Kirjurinluodon konserteissa kävi torstaina 10 000, perjantaina 16 000, lauantaina 11 000 ja eilen 10 000 kuulijaa. Järjestäjät kuitenkin arvioivat, että yhteensä konserttikäyntejä olisi kertynyt 110 000, sillä ilmaiskonsertteja oli nyt peräti 51 kahdella lavalla, kun maksullisia oli vain vähän enemmän, 59.

Jazzkadun toimivuuteen on oltu tyytyväisiä, vaikka se ei juhlien taiteellisen johtajan Jyrki Kankaan mukaan vielä aivan vastannutkaan talvella tehtyjä piirustuksia.
- Kaikkiaan juhla oli mielestäni yksi parhaita, ja aurinko kultasi loput, Jyrki Kangas kuittasi. Oliko kaikki kuultu jazzia tai jotain muuta, on toisarvoista. Pääasia hänestä on, että erityyliset musiikit sopivat hyvin samaan konserttiin.

Ensi vuonna Rauma Factoryn tilalle on etsittävä uusi tila. Siinä pitäisi olla seinät ja katto, sillä ulkosalla ei yötä myöten voi musiikkia soittaa. Se edellyttää noin puolen miljoonan satsausta, ja vaihtoehtoja tutkitaan talven aikana.
- Seuraava suuri haasteemme on suuren yleisön palveleminen, sillä tapahtuma-areena tekee tuloaan. Mutta me tarvitsemme myös vip-vieraamme. Suuri yleisö ei vain saa tuntea vierastavansa heitä.

© Copyright Pori Jazz