1997*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1997.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1997

Musiikkia ilmaiseksiJarmo Huida 12.7.1997

Pori Jazz panostaa tänä kesänä jazzkadun ilmaistarjontaan. Perinteinen jazzkadun ilmaiskonserttien lava on entisellä paikallaan ja siellä alkavat konsertit päivittäin klo 12, 16 ja 20. Lavalla on usein vanhoja tuttuja kasvoja Ted Cursonista, Vitaliin ja Perko-Pyysalo Poppooseen.

Toinen ilmaisia musiikkielämyksiä tarjoava lava löytyy nyt jazzkadun kirkon puoleisesta päästä ja se on nimeltään R & B Stage eli rytmiblueslava, vaikka ei tarkasti ottaen tarjoa vain nimensä mukaista musiikkia. Klo 14 ja 18 alkavat konsertit ovat ilmaisia, loput maksullisia, mutta edullisia. Lavalla ovat runsaan viikon aikana mm. veteraanisaksofonisti James Moody Pori Big Bandin kanssa ja Woody Herman Orchestra. Maksusta voi kuulla mm. entisen rockabillykitaristi Brian Setzerin isoa orkesteria taikka nuoren Madeleine Peyrouxin "aitoja" tulkintoja vanhoista Billy Hollyday ja Bessie Smith -klassikoista. Maksutta nekin toki kuulee, mutta jos haluaa istua ravintolassa ja näköetäisyydellä, on pistettävä vähän rahaa likoon.

Muutoin konserttipaikat ovat liki entisellään. Rauma Factory on käytössä viimeistä kertaa. Nytkin sen sisustaa Sakke Järvenpää viimevuotisen eväin, mutta näyttävämmin. Lavoja sen sijaan on nyt vain yksi iso, joten hyvin ryhmittäytymällä ei tarvitse luopua paikastaan, vaikka orkesteri vaihtuu. Lava ei vaihdu.
Cotton Clubin Mustassa salissa voinee nyt entistä paremmin keskittyä musiikin kuunteluun. Baari on ajettu sieltä ulos (kirjaimellisesti), joskin juomista ei ole kielletty. Tankkaamaan on kuitenkin lähdettävä pihan puolelle. Valkoisessa salissa estradia on hieman suurennettu.

Verve Jazz Club on entisellä paikallaan Cotton Clubin vieressä. Siellä soi kunnon jazz. Pohjoisrannassa Puuvillatehtaan edessä sijaitsevat yhä vieretysten, joskin edellisvuosista päinvastaisessa järjestyksessä, perinteisempi Riverside Jazz Club ja avantgardistinen Knitting Factory.

Entisensä on myös Suomalaisen Klubin Finnish Jazz Club , jonka anti on suomalaista ja pohjoismaista jazzia. Keskiviikosta lähtien klubin terassilla soi myös Garden Jazz Club. Myös Teatterissa on konsertit torstaina 17.7. ja 18.7. Siellä voi rauhassa syventyä esimerkiksi Diane Krallin vokalismiin.

© Copyright Pori Jazz