1997*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1997.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1997

Jazz soi koko kesän uudistuneessa Cafe JazzissaKatriina Laine SK 29.4.1997

Elävä jazzmusiikki soi koko kesän vähintään kolmena päivänä viikossa Cafe Jazzissa Porin Etelärannassa. Jazzkahvilassa musisoivat suomalaiset jazzmuusikot, lukuun ottamatta festivaalin aikaa, jolloin estradin valtaavat kansainväliset tähdet.

Cafe Jazzia pitää nyt Jazzport Oy, joka on kokonaan Pori Jazz 66:n omistama yhtiö.
- Kun kaupunki 1980-luvun alussa antoi rantamakasiinin Pori Jazzin käyttöön, jokiranta oli kaupungin takapiha. Nyt se on ihanteellinen paikka kesäravintolalle. Cafe Jazz on pitkään ollut vuokrattuna porilaisille ravintola-alan yrittäjille, mutta yhdenkään kanssa ei ole toteutunut Pori Jazzin alkuperäinen idea, jonka mukaan kesäravintola olisi toiminut jazzin käyntikorttina kaupungissa. Nyt se idea aiotaan toteuttaa. Ajatuksena on, että porilaiset toisivat ylpeinä vieraitaan Cafe Jazziin, sanoi Jazzport Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Huttunen.

Jazz alkaa soida heti ensimmäisenä aukiolopäivänä vapun aattona, esiintyjinä Zhenia Gimer Trio ja Susanna Angervo. Toukokuun esiintyjiä ovat mm. Seppo Tyni Combo, Mika Mylläri ja Palmgren-opiston pop/jazzlinjan workshop.

Elävää jazzia kuullaan koko kesän ainakin tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin, mutta maksua siitä peritään vain jazzfestivaalien aikana. Esiintyjistä on tässä vaiheessa sovittu heinäkuun loppuun saakka.

Jazzmusiikki on olennaista Pori Jazzin käyntikortille, mutta rantamakasiinin ilmettä on kohennettu muutenkin isäntänsä imagoon paremmin istuvaksi. Terassilta ovat häipyneet muovikalusteet, ja tilalle ovat tulleet Riiassa tehdyt rautapöydät ja -tuolit. Seinänvieruspöytiä suojaavat sekä sateelta että helteeltä leveät markiisit.

Sisällä näkyvin uudistus on estradin siirtyminen joenpuoleiselle seinälle. Kun isot seinäluukut siirretään sivuun, estradi on avoinna myös terassilla istujille. Kahvilan seinillä on taidemaalari ja -graafikko Petri Tapani Lehtisen instrumenttiaiheisia teoksia. Jazzfestivaalin aikaan hänellä on Porissa myös laajempi näyttely.

Cafe Jazzin keittiössä on tehty melkoinen remontti. Tarkoitus on kohottaa jazzkahvilan mainetta myös ruokapaikkana. Ravintolapäällikkönä toimii Ilkka Ruonala.
- Ravintolan henkilökuntana on seitsemän hengen perusporukka, jonka lisäksi tarvitaan ruuhka-apua, Ruonala kertoi.

Lähipäivinä kesäkahvila saa katolleen pinkin Cafe Jazz -neonvalomainoksen. Cafe Jazzin salissa on noin 200 paikkaa, ulkoterassilla 300. Vapun aattona ovet avautuvat kello 16. Sen jälkeen paikka on avoinna joka päivä elokuun loppuun aamupäivän kello 10:stä yöhön, yleensä kello kahteen asti.

© Copyright Pori Jazz