1997*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1997.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1997

Pori Jazz vaihtoi mainostoimistoaSyksyllä 1996 Pori Jazz teki päätöksen mainostoimiston vaihtamisesta ja tilasi Liikemainonta McCannilta kesän 1997 festivaalia koskevan kokonaissuunnitelman. Toimitusjohtaja Harri Kainulainen korosti, että mainostoimiston vaihtoon ei liittynyt mitään erimielisyyksiä tai ihmeellisyyksiä.

"Pori Jazzin periaate on luoda uutta ja uusiutua vuosittain, ja nyt oli aika hakea hieman uudenlaista ilmettä. Kysymys on lähinnä graafisen perusilmeen suunnittelusta."

McCann kertoi, että heidän suunnittelemansa kokonaisviestintä tukisi Pori Jazzin olemassa olevaa brandia. McCann lupasi etsiä Jazzille visuaalista sielua ja ehjää kokonaisuutta, sekä ansioitua sponsirihankinnan saralla.

Vuoden 1997 julisteen suunnitteli Seppo Polameri. Juliste oli konkreettinen lähtökohta uuden kokonaisilmeen suunnittelulle. Julisteessa yhdistyivät McCannin mukaan musiikki ja merkkituotteeksi kasvanut tapahtuma. McCann vakuutti samalla, ettei mielikuvaa jazzmusiikista tulla silti entisestään kaupallistamaan, vaan pikemmin inhimillistämään.

© Copyright Pori Jazz