1997*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1997.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1997

Pori Jazz satsaa ympäristöasioihinKatriina Laine SK 15.10.1996

Pestävät tuopit kertakäyttömukien tilalle, jätteet kiertoon ja liikenne joustavaksi - siinä kolme tärkeintä juttua, joilla Pori Jazz aikoo kohentaa festivaaliympäristöä vuoden 1997 festivaalilla ja siitä eteenpäin.
Ensi vuoden jazzfestivaaleilla esiintyy mm. ympäristöystävällinen Pori Jazz. Apuna on Jaakko Pöyry Consulting, jonka kanssa Pori Jazz on solminut festivaalin ympäristöasioiden hallintaa ja kehittämistä koskevan yhteistyösopimuksen.

- Ympäristöohjelma koostuu käytännön ratkaisuista, joilla pyritään sekä parantamaan ihmisten viihtyvyyttä että vähentämään ympäristökuormitusta, toimitusjohtaja Harri Kainulainen selvitti.

Ohjelma painottuu kolmeen tärkeimmäksi arvioituun seikkaan. Ensinnäkin jazzeilla pyritään tästä lähtien ehkäisemään jätteiden syntyä ruoka- ja juoma-astioista ja erilaisista pakkauksista. Viime jazzeilla saatiin hyviä kokemuksia pestävien muovituoppien käytöstä, ja ensi kesänä suunnitellaan käytettäväksi entistä enemmän lasituoppeja, pestäviä muovituoppeja ja kierrätykseen sopivia pahvituoppeja.

Toiseksi pyritään järjestämään jazzien jätehuolto niin, että ympäristö säilyy mahdollisimman siistinä ja roskattomana ja syntyvät jätteet saadaan hyötykäyttöön eli kierrätykseen.

- Ihmisten on hankala käyttää suuria, raskailla kansilla varustettuja roskasäiliöitä. Ensi kesänä otamme käyttöön tynnyriroskikset, joiden irtokannessa on aukko roskien pudotusta varten. Mallin saimme Montrealista maailman suurimmilta jazzfestivaaleilta, joilla on todella siistiä, Kainulainen kertoi.
Kolmanneksi kehitetään jazzliikennettä eli pyritään järjestämään julkinen liikenne, parkkipaikat ja pyöräily mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavasti ja joustavasti.

- Aiomme kehittää mm. bussiliikennettä Vaasan, Tampereen ja Turun suunnilta sekä parantaa opastusta kaupungissa.

Kainulainen korostaa, ettei kyseessä ole pelkkä imagon ehostus; järjestelyt lisäävät festivaaliyleisön viihtyvyyttä ja kaunistavat juhlien konkreettista yleisilmettä.

- Pori Jazz haluaa olla edelläkävijä ja johtava festivaali myös ympäristöasioissa, hän huomautti.
Edelläkävijän asema vahvistetaan Jaakko Pöyry Consultingista.

- Ympäristöasioissa ei tällaisten suurtapahtumien taholta ole aiemmin käännytty meidän eikä todennäköisesti muidenkaan vastaavien firmojen puoleen. Mutta asia on kyllä nyt "huulilla", kertoi Jaakko Pöyry Consultingin edustaja Teppo Koski.

© Copyright Pori Jazz