1996*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1996.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1996

Jazzkadusta Pori Jazzin bisneksen uusi tukijalkaJuha Ståhle SK 23.7.1996

Pori Jazz Oy ottaa Jazzkadun vuokrauksen omiin käsiinsä. Vuokrausta kolme vuotta hoitaneen Porin Aluemarkkinat Oy:n sopimus on katkolla, eikä sitä aiota toimitusjohtaja Harri Kainulaisen mukaan enää jatkaa.
- Ei tässä mistään erimielisyyksistä tai potkuista ole kyse. Me vain haluamme nähdä, pystymmekö me tekemään Jazzkadusta väljemmän, viihtyisämmän ja ennen kaikkea siistimmän, hän muotoilee.

Kainulaista kismitti juuri päättyneillä jatseilla kadun kehno siisteys siinä määrin, että Pori Jazz asetti oman henkilön valvomaan Etelärannan hygieniaa.
- Roskia ei kerätty pois, eikä siisteydestä huolehdittu siten kuin oli sovittu. Siivouspartioita asetettiin, mutta nekin häipyivät vähin äänin.

- Kadulla on sitä paitsi lupa soittaa vain keskusradiosta tulevaa jazz-musiikkia. Mikään Jätkänhumppa ei sovi Jazzkadulle. Tänä vuonna musiikissa ei tosin ollut suuria ongelmia, mutta sen sijaan löysin jazzpiraattituotteita, mm. avaimenperiä.

Jazzkadun ahtauskaan ei ollut Kainulaisen mieleen.
- Kaikenmaailman hattara- ja makkarakauppiaiden kanssa tehtiin viime hetken sopimuksia, joista me emme tietäneet mitään, eikä kaikkia sopimuksia hyväksytetty meillä.

Suukovun taustalla on Pori Jazzin halu hyötyä Jazzkadun pyörittämisestä.
- Ei tämä kylläkään mikään miljoonabisnes ole muuten kuin siten, että miljoona menee ja miljoona tulee, Kainulainen toppuuttelee.

- Mutta kyllä me tietysti haluamme katsoa, onko Jazzkadulla mahdollista tehdä bisnestä ja muodostaa siitä samalla yksi Porin Jazzin tukijaloista, vähään samaan tapaan kuin teimme paitakaupallemmekin, jonka otimme haltuumme ja joka on osoittautunut hyväksi bisnekseksi.

Kainulainen kertoo, että Pori Jazzin tavoitteena on jo ensi vuonna siirtää Jazzkadun painopistettä Pohjoisrannan puolelle.
- Molempia rantoja on syytä käyttää tehokkaasti, jotta Etelärannan sumpusta päästään eroon.

- Ilmaiskonserttejakin pitää pitää vuorotellen jokirannan molemmin puolin.


© Copyright Pori Jazz