1996*.jpg./imagesArray ( ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1996.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1996

Suhdetoiminta kukoistaa jazzeillaJohanna Myllärniemi SK 17.7.1996

Porissa tehdään tällä viikolla jazzinryskeen lomassa ankarasti suhdetoimintatyötä. Sekä yritykset että julkishallinto ovat todenneet Pori Jazzin paikaksi, jonne kannattaa kutsua vieraita.

Erityisen merkityksellinen tapahtuma jazzjuhlat ovat Porin kaupungille, jonka torstain vastaanotolle on tulossa päättäjiä tasavallan presidentistä lähtien. Kaupungin tilaisuudessa nähdään lisäksi mm. useita ministereitä, ministeriöiden keskeisiä virkamiehiä ja yrityselämän johtoporrasta. Myös ulkomaisten ystävyyskaupunkien edustajia tulee viikonlopuksi Poriin.
- Varsinaisia neuvotteluja ei jazzviikonloppuna käydä, mutta tietenkin puheissa tulee esiin myös meille tärkeitä hankkeita, kaupunginjohtaja Martti Sinisalmi kertoo.

Kaupunki järjestää vastaanoton myös lauantaina.
- Näiden tilaisuuksien lisäksi emme juuri järjestä vieraille muuta ohjelmaa, sillä yleensä he haluavat kulkea juhlilla oman aikataulunsa mukaan.

Porissa käyvät viikonlopun aikana ennakkotietojen mukaan ainakin ministerit Liisa Jaakonsaari, Tarja Halonen, Sauli Niinistö, Kari Häkämies, Jouni Backman ja Olli-Pekka Heinonen. Lisäksi varma tulija on EU:n komissaari Erkki Liikanen.

Kaupungin ohella myös Satakuntaliitto käyttää oivaa lobbaustilaisuutta hyväkseen.
- Pori Jazz on ainoita paikkoja, joissa meidän ei tarvitse pyrkiä päätöksentekijöiden luokse vaan he pyrkivät meidän luoksemme, kiteyttää maakuntajohtaja Pekka Turunen .

Satakuntaliiton 30-päiseen vieraslistan tärkeitä nimiä on aluehallintouudistuksen sorvaamisen kanssa painiva hallintoministeri Jouni Backman.
- Kaikkia merkittäviä tapaamisia emme edes vielä tiedä, sillä jazzjuhlien aikana tilanne elää jatkuvasti, Turunen sanoo.

Yritykset isännöivät viikonlopun aikana Porissa tuhansia vieraita. Rauma Oy aloittaa jo keskiviikkona, jolloin lähes 500-päinen, asiakkaista ja yhteistyökumppaneista koostuva vierasjoukko viettää puutarhajuhlia jazzkadun tuntumassa yhtiön Antinkadulla olevan toimipaikan pihassa.

Puutarhakutsut ovat olleet yhtiön ohjelmassa jo monilla jazzeilla.
- Tällä kertaa ne pidetään totuttua aikaisemmin. Syynä on ennen kaikkea Porin majoitustilanne. Keskiviikkona hotellihuoneita on vielä joten kuten saatavilla, vaikka enemmän tai vähemmän niistä joudutaan joka vuosi taistelemaan, kertoo viestintäjohtaja Olli Ora .

Euroopan suurin metsäyhtiö UPM-Kymmene tuo jazzeille torstaiksi yhtiön johtoa sekä paperitoimialojen asiakkaita maailman eri puolilta. Torstain vierasmäärä on 160. Toinen, 30-päinen vierasjoukko on vuorossa lauantaina.
- Pori on tänä vuonna suurin yksittäinen suhdetoimintatapahtumamme. Yksi syy on se, että UPM-Kymmenellä on länsirannikolla paljon toimintaa, joten jazzjuhliin on helppo yhdistää muita tapaamisia, apulaisviestintäjohtaja Eeva-Liisa Vallin kertoo.

Hänen kokemustensa mukaan Porin juhlien vapaa ilmapiiri miellyttää vieraita.
- Porin juhlat sijoittuivat lisäksi maan ehdottomaan parhaimmistoon, kun Taloustutkimus selvitti yleisön mielipiteitä. Toivottavasti vain ei sada. Huono sää vie aina osan tunnelmasta.

Hänkin sanoo, että Porin majoitustilanne on hankala pullonkaula.
- Uskon, että monet yritykset käyttäisivät Porin juhlia paljon laajemminkin, jos hotellihuoneita olisi saatavilla. Nyt vieraat on kuljetettava päivän päätteeksi Helsinkiin.

Finnairilla onkin myöhään superjami-iltana torstaina ja vielä myöhemmin eli perjantain puolella kello 2 ylimääräiset lennot Porista Helsinkiin. Kysyntää on niin paljon, että liikenteessä ovat isot DC-9:t, jotka aikaisemmin torstaina myös tuovat väkeä Poriin.

Suurimmat vierasjoukot nähdään luultavasti torstaina avattavassa VIP-kylässä Kirjurinluodon kupeessa. Yritykset, yhteisöt ja muutamat yksityisetkin ovat ostaneet yhteensä 3 300 VIP-lippua, joilla pääsee nauttimaan kylän antimista sekä kuulemaan Kirjurin konsertteja. Kyseessä on telttakylä, mutta viime vuonna Suomessakin suurtapahtumissa omaksuttuun tapaan rakenteet ovat sangen tasokkaat. Retkeilymeininki on sikälikin kaukana, että VIP-kylässä syödään posliinilautasilta ja juodaan oikeista laseista. Ellei jaksa konserttipuistoon asti, teltoissa olevista monitoreista näkee, mitä Kirjurinluodon estradeilla tapahtuu.


© Copyright Pori Jazz