1995*.jpg./imagesArray ( [0] => ./images/1995_chuck_berry.jpg [1] => ./images/1995_hargrove.jpg [2] => ./images/1995_sinisalmi_king.jpg [3] => ./images/1995_ted_kainulainen.jpg ) ./images/postersArray ( [0] => ./images/posters/1995.jpg ) ./images/slogansArray ( ) ./images/slogans/enArray ( ) ./images/slogans/fiArray ( ) Pori Jazz History

History of Pori Jazz. International Festival Every Year in July

Festivaalivuosi 1995

Mustan Jatsin Yö riistäytyy käsistä
Kaupunkikeskustan kehittämisprojekti Promenadi-Pori ja kauppiaat järjestivät jälleen perjantaina keskustaan oman tapahtumansa, jonka ohjelmassa oli musiikkia, tanssiesityksiä, kansanlauluja, voimistelunäytöksiä, perinnerunoja ja niin pois päin.

Ranta-alueen jazzyleisön ja Mustan Jatsin Yön yhteenlaskettu väkimäärä oli liikaa Porin keskustan kapasiteetille. Tapahtui se, mitä oli pelätty: rannan ja keskustan väliä vellonut nuorisomassa asettui kirkkopuistoon ja jälki puhutti kunnon kaupunkilaisia vielä myöhään syksyllä. Seurakuntalaiset pyysivät kirkkoneuvostoa etsimään syyllisiä.

Syytökset kohdistuivat sekä Pori Jazziin että kauppiaitten Jatsiin. Vuoden sosiaaliuudistus, alkoholin vapaa nauttiminen kadulla, vaikutti kuitenkin riehaantumiseen ehkä eniten. Tilannetta tarkkailleiden näkemys oli, että sankarihaudoilla bailannut ja tarpeillaan käynyt joukko oli sitä väkeä, joka ei osallistunut jazzfestivaalin musiikkiantiin vaan oli paikalla juhliakseen kunnolla.

Porin kirkkopuiston ottaminen profaaniin käyttöön oli kyllä osittain alkanut jo siitä, kun lasten pomppulinna sijoitettiin Porin uusgoottilaisen kirkon pääoven eteen. Luvan oli poliisin mukaan antanut seurakunta.

© Copyright Pori Jazz